Olvasónk küldte: “Felháborító, ami a Selyemréti Strandon naponta zajlik!”

Olvasónk küldte: “Felháborító, ami a Selyemréti Strandon naponta zajlik!”
Miskolc – “Évek óta bérlettel járok a strandra és naponta tapasztalom a hiányosságokat, a személyzet felháborító viselkedését a vendégekkel szemben (tisztelet a kivételnek)!” – írja Olvasónk.

Átéltük az átépítés okozta kellemetlenségeket, sokszor balesetveszélyes körülmények között. Amikor már végkép tarthatatlan volt a helyzet, végre az ÁNTSZ bezáratta az építkezési területet.

A felújítás után sajnos mi kerültünk “kisebbségbe”, hiszen számunkra érthetetlen okokból ellepték a strandot a “rászorulók”! Viselkedésük felháborító, valamilyen okból a személyzet mégsem figyelmezteti őket! Fürödhetnek abban a ruhában, nadrágban, amiben az utcáról bejönnek, a férfiak alsónadrágban, a nők sortban, toppban, pólóban. Az én 2 unokám egyik nap megpirult a napon, másnap hófehér, előző este kimosott pólót adtam rájuk, hogy védjem a bőrüket. Az úszómester unokáimról levetette a pólót, ezzel szemben 1-2 óra elteltével BIZONYOS személyekre még rá sem szólt, hogy vegyék le a színes pólót és a nadrágot!

Mi tudjuk, hogy dohányozni csak a kijelölt helyen lehet, BIZONYOS személyek figyelmeztetés nélkül dohányozhatnak a strand egész területén figyelmeztetés nélkül!

Az ún. “úszómesterek”, munkájáról már nem is beszélve: Behúzódva az árnyékos terasz alá, hátradőlve, mobiltelefonoznak, társalognak, olvasnak, a medencére csupán időnként pillantanak rá. De akkor is csupán a vízfelületet láthatják abból a helyzetből, ha esetleg valaki a víz alá süllyedne, elmerülne azt észre sem vennék. Az én fiam középiskolás korában dolgozott vízőrként a Selyemréti és Tapolcai strandon is. Nekik a medencék melletti őrtoronyban kellett vigyázni a strandolókra! Le sem vehették a szemüket a medencéről! 2 óránként váltották egymást, akkor jöhettek le a toronyból, de akkor is folyamatosan körözniük kellett a medencék körül. Amikor ezt a napokban említettem a biztonsági őrnek, a válasza az volt, hogy az úszómester baja, ha történik valami!

Ezen a héten kb. 10 perce várakozott 2 biciklivel bejönni szándékozó vendég az oldalsó kapunál. Többszöri csöngetésükre sem ment senki kaput nyitni nekik. Mivel úszás közben én ezt láttam és hallottam, udvariasan szóltam a terasz alatt ülő úszómester “hölgynek”, aki hátradőlve, lábait egy másik székre felrakva már jó ideje csak a telefonját bűvölte. Válasza rövid és ellentmondást nem tűrő, flegma volt: “nem az én feladatom!” Ekkor kijöttem a vízből és odamentem hozzá, kikérve magamnak a hangnemet. Megkérdeztem tőle, hogy talán az a “feladata”, hogy kb. 45 perce a telefonjából fel sem pillant, és másik 2 fiúval társalog? Válasza ismét szemtelen, tiszteletlen volt: “Igen az!”

Kértem a biztonsági őrt, hogy hívja le a vezetőt, melyet ő megtagadott! Közölte velem, hogy vannak fogadóórás napok, tehetek akkor panaszt!

Nem tudom, minek kéne már történnie, hogy végre ne mi legyünk a Selyemréti Strandért, hanem forduljon a helyzet!?


Olvasónk küldte: “Szerintetek jól van ez így?”

Miskolc – “Ahány alkalommal a Selyemréti strandon járok, valami mindig elveszi egy időre a kedvemet…” tovább »


Videó: És akkor bevittek egy GoPro-t a Selyemréti strandra

Miskolc – Egy bevállalós látogató GoPro Hero 4-gyel zúzott végig az összes csúszdán. Most virtuálisan mi is csobbanhatunk egyet, bár az időjárást elnézve, ez személyesen még jobb lenne. tovább »

Ahol befürödtek a strandolók…

Miskolc – A Selyemréti Strandfürdőbe szombat délben indult el olvasónk, aki már az autóból látta, hogy a strand főbejáratánál sokan várakoznak. Ezért a hátsó jegypénztárhoz ment, ahol szintén sor volt, de mégsem olyan nagy. tovább »

Olvasói levél: Selyemréti strandolás

Miskolc – “Miskolci lakos vagyok, aki rendszeres olvasójuk. Egy szombati napomat szeretném megosztani önökkel, ami nem csak bennem, de másokban is felháborodást váltott és váltana ki.” tovább »

Olvasónk küldte: a magyaroknak hamarabb kell elhagyniuk a strandot!

Egyik szemfüles olvasónk készítette a felvételt, miszerint a vadonatúj miskolctapolcai strandon a külföldiek (vagy legalábbis angolul beszélők) két órával tovább maradhatnak bent. tovább »