Olvasónk küldte: Életveszélyes villanyoszlopok az Avason

Akt.:
Olvasónk küldte: Életveszélyes villanyoszlopok az Avason
Miskolc – A képeken látható villanyoszlop (pontosabban kettő) a Leszih Andor utca 8. szám előtt, a 6. szám alatt lévő óvoda felé bekötő út elején található. 2014. végén, 29-30-a környékén néhány oszlop világítása megszűnt, elromlott.

A képeken látható bizonyosan “szakszerű” de ugyanakkor életveszélyesnek tűnő megoldást december 31-én fotóztam az esti órákban ill. január 1-én. Nyilvánvalóan szükségszerű volt egy gyors megoldás, de annak valószínű nem az a szakszerű módja, hogy a felfeszített, majd “alaposan” visszadrótozott ajtó alól kivezetett kábel csatlakozó pontjaihoz a naponta az oszlop mellett elhaladó kb. 200 kisgyermek bármelyike még véletlenül is benyúlhat. Márpedig a kábelvégek sorkapcsai teljesen szigeteletlenül elérhetők bárki számára, és egy esetleges baleset felelőseinek keresése során ez nagyon komoly dolgokat vethet fel.

Mivel a kérdésben semmi előrelépés nem történt, 2015. január 30-án írásban fordultam a városüzemeltetés felé, sajnos továbbra is eredménytelenül, a bejelentés válasz nélkül maradt, az életveszélyes helyzet továbbra is fennáll.