Friss hírek

2009.09.22. 08:26

Nem járnak a villamosok a Szabadság hídon a tiltakozó pártelnök miatt

<p>A fõvárosban nem közlekednek a 47-49-es villamosok a Szabadság hídon, mert a budai hídfõre felmászott szerda délután az Új Szociáldemokrata Néppárt elnöke. A pesti oldalon pótlóbusz jár, a budai oldalon a Batthyány tér felé terelnek minden villamost. A piros 7-es buszok megállnak a Gellért téren és az Astoriánál is.</p>

A szabadság híd budai hídfõjére mászott fel Benke Gábor, az Új Szociáldemokrata Néppárt elnöke. A Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy addig nem megy le, amíg nem kap idõpontot Sólyom László köztársasági elnökhöz. A korrupció, és az ellen tiltakozik így, hogy a kispártok szerinte sehol nem hallathatják hangjukat.

A BKV fõdiszpécsere a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a 47-es és 49-es villamosok helyett a Deák tér és a Fõvám tér között pótlóbuszok járnak. Onnan az utasok gyalog átmehetnek a budai oldalra. Az érintett villamosokat a budai oldalon a Batthyány térre terelik. A gyors 7-es buszok megállnak a Gellért téren és az Astoriánál is, amíg a mentés tart.

Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje azt mondta, hogy a hidat négy óra után lezárták, több tûzoltó szerkocsi kivonult és felfújták az ugrópárnát is.

Nagyobb forgalmi akadály egyébként inkább a tömegközlekedésben van az utolsó hírek szerint, mert más jármûvek a híd körüli építkezések miatt még kevésbé használják a Szabadság hidat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!