Olvasói levél: Vologdai állapotok

Tanácstalanságomban fordulok Önökhöz! Több oldalt böngésztem végig a neten, de sehol nem találtam semmilyen illetékes „szervet”, akihez fordulhatnék panaszommal.

Mély felháborodással tölt el az az állapot, ami a Vologda úti – Shell, Penny – kereszteződésben van. Az utak feltúrva, jelzőlámpák nemcsak hogy hétvégén, de még a közlekedés csúcspontján sem működnek. Elég nagy számúnak ítélem meg ezt a lakótelepet, a kereszteződés szinte minden oldalról bérházak tömkelegével van ölelve, a gyalogos közlekedés ezáltal sem mondható kis létszámúnak. A balesetek szinte már minden napossá váltak.
A mai eset volt az utolsó, ami a hallgatásomat megtörte. Zuhogó esőben, két gyermekemmel – az egyik még babakocsiban, másfél éves – próbáltam átkelni egyik oldalról a másikra. Az autósok minket – is – figyelmen kívül hagyva száguldoztak el előttünk. Életveszélyes volt, ahogy a két gyermekkel az út szélén kellett állnom, mert ugye felbontván a kanyarodó sáv mellett lévő járdaszigetet, nem volt lehetőségünk járdán várakozni.
Kizártnak tartom, hogy ebben a helyzetben nem létezik olyan megoldás, mely ezt a helyzetet orvosolni tudná.
Ismétlem, ez csak a mai eset volt, melyet számos hasonló előzött meg, és vezetett Önökhöz.
Bízom benne, hogy Önök is akként értékelik ezt a helyzetet, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen naponta emberek százainak az életét veszélyeztetik mindazok, akik nagy méltósággal eldöntötték, miként és minek az árán kivitelezik az újjáépült Miskolcot.
– D. V., Miskolc –