Olvasói levél: Több évszázad a lemaradás

Miskolc, Taktaharkány – Halljuk, látjuk, hogy Magyarországot már-már elözönlik a különböző nemzetiségű menekültek. Ezen áldatlan állapot visszaszorítása érdekében a hatóság erőn felül teljesít. Elszállásolásuk, étkeztetésük, orvosi ellátásuk ingyenes, tehát érthető Magyarország iránti vonzódásuk.

Ha a folytatás ilyen intenzív lesz, a magyaroknak szembesülni kell azzal, hogy akár kisebbségbe is kerülhetünk, sőt, amilyen agresszív némely bevándorló, akár még menekültekké is válhatunk (lásd debreceni befogadó állomás). Kérdem én, nem elég éhező, fedél nélküli ember létezik Magyarországon? Az okmányok nélküli migránsok azt állítanak magukról, amit éppen akarnak, hitelesen ellenőrizni őket szinte lehetetlen.

Akiket sikerült szóra bírni, elmondásuk alapján már több éven keresztül menekülnek, vándorolnak, célállomást nem igazán jelölt még meg senki. Ahogy ők állítják, Magyarországon csupán csak ideiglenesen tartózkodnak.

A történelem folyamán volt már erre példa, a végeredmény a magyarok előtt ismert. Jó döntés volt a kormány részéről, hogy államhatárunkon megfelelő kerítés építésével próbálja majd csökkenteni a bevándorlók áradatát.

A magyaroknak a kerítés­építés gondolatával már korábban kellett volna foglalkozni, több évszázad a lemaradás.

– id. Feczkó János, Taktaharkány –
hirdetés


hirdet�s