Olvasói levél: Széthordott állomás Szikszón

Akt.:
A „szellemvasútállomás” Szikszón
A „szellemvasútállomás” Szikszón
Miskolc, Szikszó – Szinte minden, használaton kívüli vasútállomás ilyen állapotban van.

Az Észak-Magyarország internetes levelezőfórumán, az Észak Agorán írt Mező István egy környezetében lévő elszomorító jelenségről, amely nem egyedi.

„Szikszón lakom. Városunkon a Miskolc – Hidasnémeti vasútvonal halad keresztül, és két állomásunk is van. A két, egykor szebb napokat látott vasútállomás közül már csak az egyik működik. Az ún. „kis­állomás” már hat éve zárva van. Itt is megáll a vonat, itt is fel lehet szállni, de személyzet már régen nincs az állomáson. Meg is látszik rajta! Amit csak mozdítani lehet, már elvittek. Kitört-betört csupasz ajtók, ablakok, kitépett vezetékek, lebontott cserépkályha, kosz, szemét mindenütt. Az összefirkált falakról már nem is beszélek. A rongálás mellett az egészben az a legszomorúbb, hogy aki csak keresztülutazik városunkon (ahol sok nemzetközi járat is keresztülmegy), az ennek alapján mond véleményt róla. És ez nem csak szikszói jelenség! Szinte minden, használaton kívüli vasútállomás ilyen állapotban van. Hogy ezeket ki tette tönkre? Hogy nem a migránsok, az biztos… De ha már a MÁV nem üzemelteti ezeket az állomásokat, akkor miért nem gondoskodik az őrzéséről? Vagy ha már végleg nem kell, akkor miért nem hasznosítja, adja el, vagy bontja le? A közelmúltban vonattal utaztam Miskolcról, Balatonszárszóra. Ahogy az ablakon kinéztem, megállapítottam, hogy sajnos nagyon sok állomás szégyenteljes állapotban van. Méteres gaz, koszos, összefirkált épületek, lepukkadt állapotban az állomások. Persze, van kivétel is (például a miskolci Tiszai pályaudvar, amit nemrég újítottak fel), de ahogy mondani szokták, a kivétel erősíti a szabályt. Tudom, minden pénzbe kerül… Talán ha egyszer olyan miniszterelnökünk lesz, aki legalább annyira imádja a vasutat, mint a focit, akkor változni fog a helyzet.”

ÉM


Fotók: Új egyenruhát kapnak a MÁV-dolgozók

Vonatkésések ide, lerobbant szerelvények és állomások oda, a vasúttársaság közel egymilliárdból öltözteti új egyenruhába dolgozóit. tovább »

Olvasói levél: Anti-fittness park az Avason

Miskolc – Van itt nekünk az Avason egy fittness parkunk, ami sajnos olyan állapotban van, ami siralmas. tovább »

Olvasói levél: “Hiába jeleztem dolgokat az MVK-nál”

Miskolc – “A megállóban lemérve az utazóközönség hangját, másokkal is konzultálva erről, többen is gyengének ítélik meg a miskolci tömegközlekedést” – írja Olvasónk. tovább »

hirdetés


hirdet�s