Olvasói levél: “Hiába jeleztem dolgokat az MVK-nál”

Akt.:
"Hiába jeleztem dolgokat az MVK-nál" - illusztráció
"Hiába jeleztem dolgokat az MVK-nál" - illusztráció - © Fotó: facebook.com/mvkzrt
Miskolc – “A megállóban lemérve az utazóközönség hangját, másokkal is konzultálva erről, többen is gyengének ítélik meg a miskolci tömegközlekedést” – írja Olvasónk.

Nagy gond lehet az MVK-nál, ha járatokat vesznek el, 1A-s járat helyett 54-es busz lett (más vonalon részben). Eddig sem járt sokat ez a járat, este és hétvégén nem is, de fontos volt, hogy a legforgalmasabb pontját a városnak, a Búza teret 2 járat is érinti adott vonalon, az 1-es is. Ami ma napközben is ritkán jár, fővárosi közlekedéshez mérve Miskolcon az a kevés járat is ritkán jár, főleg munkaszüneti napon akár külső részek felé is. Szerintem hibás lépés volt, sokan, főleg idősebbek nem fognak gyalogolni a piacról a villamosig, főleg, ha vásárolnak több dolgot is. Több lett a várakozás Kriza Ákos „középkori” szemlélete alatt. A megállóban lemérve az utazóközönség hangját, másokkal is konzultálva erről, többen is gyengének ítélik meg a miskolci tömegközlekedést. Téma volt, hogy a buszokon nagy hőségben már-már kellemetlen utazni, mert nem megy a klíma, az új villamosokon nem volt ilyen gond. Jómagam kedveltem a régi buszokat is, klíma nem volt divat akkoriban, de volt nagyobb ablak, amit hőségben ki lehetett nyitni, volt némi levegő, huzat. Télen viszont gyakran nyitva maradt, hűtötte a buszon az utazók elégedetlenségét, azt is szerettem, nem volt rossz a levegő a buszokon, mint manapság néha…

De most nem a klímáról írtam, hanem a járatok gyakoriságáról, járatok szűnnek meg, régen ZS-s járat is volt piaci napokon, Önök is tudják, 30 percenként jár arra egy busz manapság, a Zsarnai piac felé, 2–3 átszállással. És Önök is tudják, a Katowice körül, felől gyalogosan kelnek át az emberek, ha a hétvégi program egyik elemeként szeretnének egy inget venni, csavarhúzót és enni egy lángost közben, ismerősökkel beszélgetve. Több tucat, akár 100 ember is járhat gyalog a piacra, bozót és szemét között, iparvágányok és vágányok között, ahol jár a vonat ma is (szerencsére nem számolták fel a vonalat), csak éppen nincs vasúti átjáró. Nem akarom Pesthez hasonlítani, eleve más a jelleg a „Zsarnán”, 2 lengyel hering között botorkálva, de engem Pesten meglepett, számos külföldi utazott busszal az Ecseri piacra, ami bizony a város szélén található, hamarabb jutottam el oda, mintha itthon mennék a kevesebb kilométerre lévő, lassan már komoly történelmet író piacra.

Úgy érzem, hiába jeleztem dolgokat, városi meglátásokat írtam már több kör felé is, vagy nem veszik jó néven a kritikát, vagy a kispolgár gondja sok mindenkit nem izgat, vagy nem is léteznek az ilyen tartalmak, inkább a felesleges kategória.

F. Péter, Miskolc


Miért lassítanak a villamosok Miskolcon?

Miskolc – Miért kell lelassítaniuk a villamosoknak Diósgyőrből a belváros felé haladva a Malomszög utcai megálló után lévő váltónál? – tette fel a kérdést olvasónk hozzáfűzvén, néhány éve nem kevés pénzből felújított – a teljes villamospályát a Zöld nyíl projekt részeként újították fel a közelmúltban 37 milliárdból, ebből a pénzből vásárolta a város a villamosokat is – sínekről van szó. tovább »

Kisiklott a Skoda villamos Miskolcon

Miskolc – Kisiklott az új Skoda villamos kedden este a Tiszai pályaudvarnál, a hátsó kerekei ugrottak le a sínről, szinte felszántották a sín melletti aszfaltot. tovább »

A használtautók között hirdetik a miskolci villamosokat

Miskolc – Az ismert használtautó portálon akadtunk rá a jó öreg miskolci bécsi villamosokra. Másfél millió+áfáért meg lehet venni, csak legyen pénze elszállítani. tovább »

Küldjön hírt – “Ellenőrt minden miskolci villamosra!”

Miskolc – “Ha az ÁNTSZ ellenőrizné az üléseket, a kapaszkodókat bakterológiai szempontból, biztos meglepődnénk, hogy nemcsak a pénzen van sok kórokozó (korábban volt ilyen vizsgálat, hogy milyen koszos a pénz)” – írja Olvasónk. tovább »

MVK: Csak visszazárható itallal

Miskolc – Nem lehet az MVK járműveire nem vissza­zárható csomagolású étellel, itallal felszállni. tovább »

Küldjön hírt – “Nem érdekel, hogy kilyukasztotta a jegyét, le lehet szállni, majd megbüntetik”

Miskolc – “Pénteken délután 3 körül nyugodtan utazok a villamoson, felszáll egy hölgy és a kislánya egy-egy pohár itallal vagy jégkásával a kezükben. Egyszer csak a villamosvezető ajtót törve hátrafut majd így szól” – kezdi levelét Olvasónk. tovább »

Mi járhat a lovagló pózos utazásért a villamoson?

Miskolc – Itt a nyár kellős közepe, tombolnak hormonok és előfordul, hogy a tömegközlekedési eszközön se bírunk magunkkal, mint ahogy az a pár, akiket egy nehezen félreérthető szituban kaptak lencsevégre a miskolci villamoson. tovább »

Fotó: Lovagló pózban utazó hölgy a miskolci villamosról

Miskolc – Képrejtvény: ez már aktus vagy csak előjáték? Úgy látszik hódít a public sex Miskolcon, legutóbb a villamosmegállóban teljesedett be egy szerelem, újabban már megvárják a villamost is. tovább »

Olvasónk küldte: Otthon is a szoba közepére?

Miskolc – Újabb észrevétel érkezett egyik Olvasónktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán: ezúttal a 21B-s járat utasainak viselkedése és a jármű tisztasága nem volt rendben. tovább »

Újabb MVK-s sztori: Csak a kakaós csigáért büntetnek, a vodkáért nem?

Miskolc – A kakaós csigás eset óta újabb és újabb történeteket kapunk Olvasóinktól a miskolci közösségi közlekedés kapcsán. Azzal mindenki tisztában van, hogy nem felelhet minden utasért az MVK és nem állhat minden buszon plusz ember, de az sem járja, ha a piti dolgok miatt vegzálják az utasokat. Íme a sztori! tovább »

Küldjön hírt – Nagyon ráfázott az olvasónk az MVK ügyfélszolgálattal

Miskolc – Olvasónk elvesztette az összes iratát, majd beindult a szokásos kálvária: mindenből újat, rengeteg pénz és idő. Aztán felhívták az MVK-tól, hogy ott van náluk az összes irat… tovább »

Olvasónk küldte: Miskolci villamosmegállóban szexelt egy pár

Miskolc – Egy szemfüles olvasónk küldte be a fenti fotót nem sokkal hajnali 1 előtt. Videót is kaptunk, de azt inkább nem publikálnánk, mert az már csak felnőtt portálon állná meg a helyét. tovább »

Kakaós csiga miatt bírságoltak volna a villamoson az ellenőrök Miskolcon

Miskolc – Nem egyedi eset, hogy az MVK ellenőreivel konfliktusba keverednek azok az utasok, akik ivásra, ne adj Isten evésre vetemednének a járatokon. Nemrég egy energiaital miatt, most egy kakaós csiga miatt feszültek egymásnak az ellenőrök és az utasok. Olvasónk beszámolója. tovább »

Mit nem szabad a miskolci buszokon?

Miskolc – A tegnapi energiaitalos cikk miatt összeszedtük és animált képekkel illusztráltuk azokat az eseteket, amikor bárkit, bármikor leszállíthat egy ellenőr. tovább »

Facebookon terjed: Energiaital miatt szállítottak le egy lányt a buszról Miskolcon

Miskolc – A közösségi oldalon terjed egy poszt, miszerint egy kibontott energiaital miatt szállítottak le egy lányt a miskolci 35-ös buszról. Június 15-től valóban van egy ilyen szabály. tovább »