Olvasói levél: emléktábla-avatás

Akt.:
Horovitz Tamás hitközségi elnök és Soós Judit közösen leplezte le az emléktáblát
Horovitz Tamás hitközségi elnök és Soós Judit közösen leplezte le az emléktáblát - © Fotó: Matey István
Debrecen – A közelmúltban élménygazdag rendezvényen vehettem részt a Debreceni Zsidó Hitközség Kápolnási utcai zsinagógájában, Soós Judit debreceni énekes művésznő meghívásának köszönhetően. Ez alkalommal a zsinagóga udvarán emléktáblát avattak Karády Katalin tiszteletére.

Soós Judit beszédében ismertette Karády Katalin, a csodálatos egyedi hanggal megáldott énekes-színésznő szomorú és tragikus életútját. A szónok igényességére jellemző hiteles forrásokból származó ismeretekből állította össze a művésznő sikerekből és méltatlan üldöztetésekből álló megható élettörténetét.

Soós Judit a „Karády Katalint Kedvelők Klubja” helyi alapítója és tagja. Karády iránti tisztelete jeléül a művésznő elbűvölő énekhangjával is képes azonosulni. Az emléktábla felavatását követően egy órán át „karádys” dalokkal ajándékozta meg a résztvevőket, akik vastapssal fejezték ki elismerésüket és köszönetüket. Köszönöm a szép estét!

– Laczkó Józsefné, Debrecen –


Fotó: Matey István
Debrecen - A Karády Katalint Kedvelők Klubja és a Debreceni Zsidó Hitközség tisztelegve az emberszeretetből és önfeláldozásból példát mutató, halhatatlan díva előtt, örök mementóként emléktáblát emelt a Kápolnási utcai zsinagóga udvarán. Az avatást követő Hanukai ünnepségen Soós Judit tolmácsolá...