Olvasói levél: “A miskolci tömegközlekedés, tömeges elégedetlenséget szül”

Miskolci tömegközlekedés - illusztráció
Miskolci tömegközlekedés - illusztráció - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – “Óriási probléma, hogy az 1-es busz a kora reggeli órákban ritkán jár, és nem lehet vele eljutni a Megyei Kórházba nyugalmas körülmények között. Csak egyszer keljenek fel hajnal 4-kor, szálljanak fel a 04:45-kor induló 1-es Buszjáratra és próbáljanak vele eljutni a Megyei Kórházba, Őszi Napsugár Idős Otthonba, a Boschba, Tescóba” – kezdi levelét miskolci Olvasónk.

Az éjszakásokat 05:30-kor átadásra készen,átöltözve le kell váltani. A Plazánál a buszmegállóban tömegek hadserege várja a buszt, és hiába jön a 14-es, ha nem lehet rá felférni, mert tömve van a BOSCH dolgozóival. Ha nem hiszik csak egyszer keljenek fel hajnalban és a Majális Parkból induló 04:45-ös busszal menjenek és próbáljanak meg felszállni a Plazánál a 14-es Buszra. Nem fog sikerülni,mert a villanyrendőrnél is alig fértek már fel rá. Egymást nyomja össze a munkába igyekvő emberek hadserege. Ha elment a 14-es emberek tömegével. még utána is rengetegen állnak a Plaza Buszmegállójában.És 20 percet kell várni egy másik buszra, ami szintén dugig van. Hihetetlen,ezt ki kell próbálnia azoknak, akik a közlekedés rendjét megszervezték. Amire az ember beér dolgozni, addigra a buszon össze-vissza van nyomva az emberek tömegében.

Próbáltam Felső-Majláthról a 04_30-as Villamossal is menni, de hiába, ott álltam a Villanyrendőrnél, tömegnyomorban és addig vártam , míg a 04:40-kor induló Villamos is odaért a Villanyrendőrhöz, de busz sehol se. Amire odaért a 14-es busz már kellőképpen megnőtt a munkába igyekvők létszáma. Csak úgy lehetett felférni a buszra, hogy mindenki összenyomta egymást és alig lehetett kapaszkodni. Ez a busz a Plazához érve még meg is áll, pedig már így is mindenki egymást nyomta. A Plazánál a buszmegállóban nagyon sokan vártak a buszra, néhányan felfurakodják magukat mindig. Ez az a busz, amire, ha a 04:45-kor induló 1-es busszal indulok, lehetetlenség felnyomorítani magát az embernek. És ezután is ami jön busz tele van.

Mi erre a megoldás?

Térfigyelő kamerát kell szerelni a buszmegállóba, és ha az emberek tömege várja a buszt, mert igyekezne dolgozni, akkor beállós buszokat kell küldeni.
7000 Ft-ért igazán meglehetne ezt a közkekedési problémát oldani.

Mi kell ahhoz, hogy ez a probléma megoldásra kerüljön, Aláírást kell gyűjteni, fényképezni kell a tömeget bizonyítéknak?
Bizonyosodjanak meg saját maguk, kelljenek fel hajnal 4-kor és a 04:45-ös 1-es buszjárattal a Majális Parkból indulva, próbáljanak eljutni a Megyei Kórházba, az Őszi Napsugár Idős Otthonba, a Tescóba, a Boschba, a Benzinkútba!

Csak egyszer próbálják ki. Akik reggel 05:30-ra járnak dolgozni, nem azért kellnek fel hajnal 4-kor, hogy 20 perceket várjanak a buszra, hogy egyáltalán felférjenek rá. Akik falvakból járnak dolgozni, azok sokkal hamarabb beérnek dolgozni, mint a miskolci lakosok. Nme gondolják, hogy azért ez már mindennek a teteje? Hova lehet panasszal fordulni, ahol megoldást találnának Miskolc lakosainak a közlekedési problémáira?

Miskolc lakosait megilleti az a jog, hogy nyugodt közlekedési körülmények között utazhassanak. A drága bérletárak mellett nem ilyen közlekedés illeti Miskolc lakosait. Kérem az illetékes szerveket, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy pozitív irányba tudjon a közlekedés változni!

Köszönettel: egy ápolónő, aki bízik abban, hogy a menetrend változtatni fog a hajnali menetrenden és olyan csatlakozást fog biztosítani, amire minden munkába menő fel tud szállni kényelmesen és be tud érni a munkahelyére időben és nyugodtan.

– Egy miskolci ápolónő –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .