Olvasó kérdezte: Szabad-e parkolni a városháza előtt?

Akt.:
Olvasó kérdezte: Szabad-e parkolni a városháza előtt?
Olvasó kérdezte: Szabad-e parkolni a városháza előtt?
Miskolc – Olvasónk lefotózott néhány autót, ahogy a városháza előtti díszburkolaton parkoltak. Jogosan állnak ott?

Olvasónktól kaptuk a képeket: több gépkocsi parkol a miskolci városháza előtti díszburkolaton. Hozzáfűzte, rendszeresen parkolnak ezek az autók a városháza előtt, és valószínűsíti, hogy nem büntetik meg tulajdonosaikat, mert akkor nem állnának ott. A fotók egyébként egy péntek délelőtt készültek. Olvasónk jelezte még, hogy a gépkocsik között felismerni vélte – az ezüstszínű autóban – Pintér Zoltán kabinetfőnököt, aki később szintén ott hagyta az autóját.

Mi az oka annak, hogy engedélyezik a díszburkolaton való parkolást? Van néhány autós, akinek „szabad”? – veti fel a kérdéseket, amiket mi is feltettünk az önkormányzat szóvivőjének.

Engedéllyel lehet

A képen látható nagyobb autók a városháza felújítását végző cég autói, akik – miután munkát végeznek – engedélyt kaptak az ott parkolásra, válaszolta Dobos Tímea. Magyarázata szerint Miskolc belvárosának védett övezetében behajtási engedéllyel be lehet hajtani, parkolni pedig rokkant igazolvánnyal a díszburkolaton is lehet. „Engedély nélkül tehát senkinek sem lehet parkolni sem a díszburkolaton, sem máshol” – mondta még.

Kérdeztük, mi a helyzet Pintér Zoltán autójával. A szóvivő így válaszolt: a kabinetfőnök a városháza dolgozóinak kijelölt helyen parkolt, és nem a díszburkolaton.

ÉM-HMA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .