Olvasó kérdezte: Miért asszisztál a rendőrség a dugó kialakításához?

Olvasó kérdezte: Miért asszisztál a rendőrség a dugó kialakításához?
Miskolc – Hétfőn reggel, a csúcsforgalmi időszakban – reggel hét és tíz óra között – egy giccses reklámkamion és az azt kísérő járművek konvoja Miskolc-szerte dugókat okozott, így a 26-os és a 3-as főút kereszteződése környékén is, ahol az Ady hídi útlezárás miatt amúgy is körülményes a közlekedés.

A Zsolcai kapuban, a szerkesztőségünk előtti, befelé tartó két sáv keresztmetszetét felére apasztotta az ötletszerűen leállított konvoj, minek hatására a járművek a Gömöri felüljáróig torlódtak össze. Több olvasónk is felhívta a figyelmünket a kamionkonvojra.

A rendőrség a „forgalom aránytalan zavarása” miatt megtagadhatta volna a karaván felvonulását, mivel a bámészkodó autósokra nézve balesetveszélyes és a Miskolcon amúgy is problémás közlekedést ellehetetleníti. Miért nem történt ez meg? Ehelyett miért asszisztált a rendőrség a „dugógyártáshoz”? – tetük fel a kérdéseinket dr. Gaskó Bertalan alezredesnek, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája vezetőjének, amelyekre nem kaptunk választ. A kommunikációs vezető kifejtette azonban, hogy – az általunk is tapasztaltakkal ellentétben – a rendezvényen részt vevő kamion, a három személyautó, egy busz, valamint egy kisteherautóból álló konvojban időnkénti megállása „hosszabb ideig tartó, jelentősebb fennakadást a forgalomban nem okozott”.

Gaskó Bertalantól megtudtuk: a rendőrség ellenérték fejében végezhető szolgáltató tevékenységéről szóló törvény alapján szabadnapos rendőrök biztosították a konvojt, amiért a rádióadó 94280 forint plusz 25 százalék áfa összeget fizetett – ebben a rendőrök munkadíja és az üzemanyagköltség is benne van.

ÉM-SZP

Kapcsolódó cikk:

Hatalmas dugó Miskolcon

Miskolc – Hétfőn reggel az autósok sokat bosszankodtak a közlekedés miatt a miskolci utakon. Előbb egy baleset okozott fennakadást a Szilágyi és Lévay utcák kereszteződésében, mindezek után a belváros dugult be egy országos kereskedelmi rádió, itteni akciója során.

tovább »

 A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .