OLVASÓ KÉRDEZ – Merre tovább, nagytestűek?

A 49. számú főúton terelőutat jelöltek ki Györtelek-Fehérgyarmat-Csengersima irányában, a hídon továbbra is áthaladhatnak a 7,5 tonna össztömeg alatti járművek és a menetrend szerinti buszjáratok.

Györtelek határában, Csenger felé tartva, a szociális otthon környékén tavaly áprolis óta épül a Vájás-csatorna hídja. Olvasónk jelezte: nemzeti ünnepünk napja óta tilos áthajtaniuk a hídon a 7,5 tonna össztömegű járműveknek és a járműszerelvényeknek.
A KM Györtelekjegyzőjétől, Tóth Károlytól kért tájékoztatást, aki elmondta: a környező települések lakosságát hirdetőlapokon tájékoztatta a Magyar Közút Kht. megyei igazgatósága arról, hogy a híd átépítési munkálatai miatt március 15-től július 30-ig tehergépjárműveknek itt tilos az áthajtás.

A 49. számú főúton bevezetendő korlátozás miatt terelőutat jelöltek ki Györtelek-Fehérgyarmat-Csengersima irányában. A hídon ugyanakkor továbbra is áthaladhatnak a 7,5 tonna össztömeg alatti járművek, a menetrend szerinti buszjáratok és a megkülönböztetett jelzést használó járművek.
– Palicz István –