Olvad az MDF – A pártvezetés szerint a kilépők így megelőzték az ellenük induló eljárást

Az MDF vidéki szervezeteiből kilépők nem vették ki részüket a választási kampány munkájából, távozásuk így törvényszerű, sokan ezzel a lépéssel megelőzték az ellenük induló eljárást. Így reagált Herényi Károly, a párt parlamenti képviselője arra, hogy megszűnt az MDF békéscsabai, gyulai és a mezőkovácsházi szervezete, miután szerdán – egy ember kivételével – mindenki kilépett a pártból.

Herényi Károly szerda délutáni közleménye szerint az MDF június 20-i Országos Gyűlése kétharmados többséggel támogatta az MDF programját és politikáját, sikerként értékelte az EP-választási eredményét. Mostanra a korábban kétkedők is belátták a program helyességét és a tagság több mint 90 százaléka támogatja azt.

A politikus közleményében leszögezte azt is, hogy a pártból most távozók egyike sem vette ki a részét a választási kampány munkájából, sőt voltak közöttük olyanok is, akik kifejezetten a párt ellen kampányoltak. Távozásuk így törvényszerű, sokan ezzel a lépéssel megelőzték az ellenük induló eljárást. Herényi Károly szerint a “szerény számú távozóval szemben lényegesen többen kérik felvételüket az egyetlen szakmailag megalapozott, racionális, konzervatív programmal rendelkező pártba”. Az egyéni kilépők még átmenetileg sem veszélyeztetik a helyi szervezetek működését, mert az új belépők pótolják őket. A csaknem húsz kilépővel szemben ugyanis majdnem százan kérték felvételüket a pártba – fogalmazott.

Ahogyan arról a Független Hírügynökség is beszámolt, megszűnt az MDF békéscsabai, gyulai és a mezőkovácsházi szervezete, miután szerdán – egy ember kivételével – ezek teljes tagsága kilépett a pártból. Békés megyében így csak Orosházán és Csorváson maradt tagszervezete az MDF-nek. Lemondott a párt megyei elnöke és a 12 tagú Békés megyei választmány öt tagja is. Döntésüket azzal indokolták, hogy vállalhatatlan számukra az MDF politikája.