Ollóval támadt rá a rendőrökre Kövesden

Mezőkövesd, Miskolc – A Miskolci Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást azzal az 52 éves nővel szemben, aki szeptember 29-én kora este a jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt mezőkövesdi lakásán.

Bilincsben vitték kórházba

A nőt az Országos Mentőszolgálat munkatársai orvosi beutaló alapján akarták a lakásáról kórházi pszichiátriai osztályra szállítani, azonban ő megtagadta az együttműködést, az erre vonatkozó kérés ellenére nem volt hajlandó a lakásból kimenni.

Miután a mentők rendőri segítséget kértek, a helyszínre érkeztek a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei, akik a nőt a lakás egyik szobájában egy fotelban ülve, láthatóan zavart, ittas állapotban találták.

A két intézkedő rendőr felszólította a nőt, hogy működjön együtt a mentősökkel és önként üljön be a mentőautóba. A nő azonban erre nem volt hajlandó, közölte, hogy nem megy sehová, vizsgálják meg otthon, ha akarják, majd hirtelen felugrott a fotelból, mindkét kezében egy-egy ollót tartva, amelyekkel az egyik rendőr irányába szúró, a kollégája felé pedig kaszáló mozdulatot tett. A támadást szerencsére mindkét rend­őrnek sikerült elhárítania, így nem sérültek meg, a nőt testi kényszer alkalmazásával földre vitték, megbilincselték, majd a mentősök rendőri kísérettel kórházba szállították.

Vizsgálják az elmeállapotát

A nő egészségügyi állapotára tekintettel szabadlábon védekezhet, elkövetéskori elmeállapotának tisztázása a nyomozás feladata.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s