Ollé, a műfüvesen nagyszerű!

Egy hete járt le az az MLSZ műfüves labdarúgópálya létesítési programjának jelentkezési határideje. Az OLLÉ-program keretén belül – az adatok szerint – Magyarországon az elkövetkezendő időszakban közel 560 ilyen pályát építenek.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának szakmai segítségével a magánszféra partnerségében megvalósuló program lényege, hogy az önkormányzatok tulajdonában lévő területeken olyan új korszerű műfüves, villanyvilágítással ellátott labdarúgópályák épüljnek Magyarországon, amelyek biztosítják a korszerű utánpótlás-nevelés létesítményi hátterét, és ezáltal növeljék az igazolt labdarúgók, illetve rendszeres testmozgást végző fiatalok számát. Másfelől a pályák kulturált lehetőségeket biztosítanak a tömeges szabadidősportra, valamint piaci hasznosításuk révén bevételekhez is juthatnak az önkormányzatok.

Augusztus, szeptember

Megtudtuk, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből összesen 28 pályaigény érkezett, 18 településtől, ebből 2 nagypályára, 20 futsal-, 3 grund-, 3 pedig iskolapályályára. A „nagyok” közül az egyik a Tiszaújvárosi Sportcentrum területén valósul(hat) majd meg: „Régi vágyunk egy FIFA-előírás szerinti műfüves pálya létesítése, amelyet egyrészt saját csapataink tudnának használni télen, másrészt az edzőtáborozás céljából hozzánk érkező együttesek – mondta lapunknak Gál Csaba, a Tiszaszolg 2004 Kft. Termálfürdő és Sport-Park üzletág vezetője. – A Sportcentrum területén van egy közel kéthektáros fejlesztési terület, amely jelenleg nincs beépítve, oda szeretnénk. Ha minden jól megy, akkor augusztus-szeptember táján elkezdődhet a munka.”
A másik nemzetközi szabályoknak megfelelő játéktér Mezőkövesden lenne: „A mezőkövesdi önkormányzat egyelőre az igényfelmérésre reagált. Az önkormányzat a meglévő 20×40 m-es futsalpálya mellé tervezi újabb pálya létesítését, de hogy azt milyen forrásból valósítja meg, csak egy későbbi testületi döntés eredményeként derül ki” – nyilatkozta érdeklődésünkre dr. Kerékgyártó Judit, az Önkormányzati és Szolgáltató Iroda vezetője.

Beruházás, éves díj.

Nettó beruházási költségek (2006-os árakon) Az önkormányzat által fizetendő becsült éves díj

Nagypálya 120 000 E Ft 12 050 E Ft
Futsalpálya 20 000 E Ft 2 000 E Ft
Grundpálya 14 000 E Ft 1 410 E Ft
Összesen: 154 000 E Ft 15 460 E Ft
Iskolai sportpálya kialakítása 14 000 E Ft 1 410 E Ft