Olimpiatörténeti kiállítás nyílik Szegeden

Az újkori nyári olimpiák 112 éves történetét átfogó, a legkiemelkedőbb magyar és közöttük szegedi sportolókat bemutató kiállítás nyílik augusztus 4-én Szegeden a Somogyi-könyvtárban. A számtalan fényképfelvétel mellett láthatóak egyedi olimpiai ereklyék, sporteszközök, oklevelek, kabalák és eredeti érmek is.

A bemutatott fotók dr. Bali Mihály egykori birkózó magángyűjteményéből származnak, aki könyvet írt a szegedi olimpikonokról, a tárgyi emlékeket pedig számos egykori és mai olimpikon ajánlotta fel Szeged önkormányzata felhívására. Az érdeklődők láthatják többek között Vajda Attila és Janics Natasa hajóit, Kovács István bokszkesztyűit, Czene Attila olimpiai egyenruháját és Lajtos Szandra, Szeged egyetlen téli olimpikonjának korcsolyáját is. A felajánlók közül várhatóan többen jelen lesznek a kiállítás megnyitóján, ahol az autogramgyűjtők értékes aláírásokkal gazdagodhatnak – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Andóczi Balogh Éva a Somogyi-könyvtár PR munkatársa.

Az olimpiatörténeti kiállítás a Somogyi-könyvtár nyitvatartási idejében szeptember 30-ig látogatható, valamint a Szabadtéri Játékok előadási napjain este 21:00 óráig.