Olimpiai bajnok járt Krasznokvajdán

Akt.:
Repka Attila a krasznokvajdai diákokkal
Repka Attila a krasznokvajdai diákokkal
Krasznokvajda – Csillogó szemű tanulók várták a krasznokvajdai Béres Ferenc Általános Iskolában a megye egyetlen olimpiai-birkózóbajnokát, Repka Attilát, aki Barcelonában, 1992-ben nyert aranyat. Az intézmény meghívásának tett eleget, és egy rendhagyó testnevelés órát tartott.

A tanulók, az iskola nevelői nagy érdeklődéssel hallgatták az élvezetes beszámolót, élményeket a hosszú – és eredményes pályafutásáról. Fel-felcsattanó nevetés kísérte az érdekes sztorikat.

Kiderült, hogy amikor küzdöttek az orosz versenyző nemcsak „harap” de Attila jóvoltából „repülni” is tud. A Cserehát kis falvaikban élő kisdiákok előtt egy kis időre megnyílt a világ. Közvetlen személyisége magával ragadta a gyerekeket. A sok-sok kérdésre nagy türelemmel válaszolt a bajnok. Kedves epizód volt az autogramm kérések során mikor egy kis „vagány” gyermek odasúgta: „Ő is birkózó akar lenni.”

Az esemény Repka Attila köszöntésével fejeződött be, hiszen Barcelona olimpiai bajnoka 50 éves, kerek születésnapot ünnepel 2018-ban.

ÉM


Barcelona, 1992. július 28.: huszonöt esztendeje lett olimpiai bajnok Repka Attila
Miskolc - Negyedszázaddal ezelőtt nyert olimpiai bajnokságot Repka Attila. Huszonöt éve született meg Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye első, és mindmáig egyetlen aranyérme olimpiai játékokon. A diósgyőriek birkózója, Repka Attila 1992-ben Barcelonában állhatott fel a dobogó legfelső fokára a...