OLIMPIA: Fazekas indulhat pekingben

Nincs jogi akadálya Fazekas Róbert pekingi indulásának, ezért a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtökön úgy döntött, hogy a diszkoszvető részt vehet az augusztusi olimpián. Az athéni olimpián aranyérmes, majd később kizárt Fazekas kedden teljesítette az olimpiai szintet – olvasható a MOB közleményében.

Fazekas Róbert kedden Ljubjanában 64,56 centimétert dobott, ez hat centiméterrel volt nagyobb a szükséges határnál. A nevezéshez a MOB több dokumentumot is bekért a Magyar Atlétikai Szövetségtől, így a hivatalos versenyjegyzőkönyvet, a WADA-igazolásokat a doppingellenőrzésekről, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) igazolását a versenyzési jogosultságról, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság igazolását az athéni játékokat követően lefolytatott per költségeinek befizetéséről, valamint a versenyző, edzője, orvosa, továbbá szövetségi elnökének, Schulek Ágostonnak és kapitányának, Mérei Lászlónak nyilatkozatát, amelyek garantálják, hogy a versenyző tisztán készült fel és tisztán fog versenyezni az olimpián.

A MOB ezután csütörtökön úgy döntött, hogy nincs jogi akadálya Fazekas indulásának a pekingi olimpián. A nehézatléta így ott lehet Kínában, a magyar csapat 172. tagjaként. A repülőre viszont már csak 171-en fognak felszállni, Győrffy Dóra ugyanis befejezte pályafutását és visszalépett az olimpiáról, annak ellenére, hogy a MOB már benevezte a játékokra.