OLIMPIA: A spanyol pályázat elnöke szerint Madrid lenne a legbiztonságosabb választás

A világméretű pénzügyi válság közepette Madrid lenne a “legbiztonságosabb” város arra, hogy megrendezze a 2016-os nyári olimpiai játékokat – vélekedett a spanyol pályázat elnökasszonya, Mercedes Coghen.

“Minden tekintetben készen állunk” – jelentette ki Coghen hétfőn, alig egy évvel azelőtt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) megnevezi a nyertes pályázót. “Az infrastruktúra kiváló és a munkálatok 70 százaléka is befejeződött” – magyarázta az elöljáró.

“Madrid polgármestere, Alberto Ruiz Gallardon, a spanyol kormány, valamint az üzleti- és a pénzügyi szektor is a pályázat mögött áll. A szponzorok is bíznak bennünk, több mint 50 cég támogatja a madridi olimpiát” – tette hozzá Mercedes Coghen.

Madrid mellett még Chicago, Rio de Janeiro és Tokió pályázik a 2016-os világesemény megrendezésére. A NOB 2009. október 2-án, Koppenhágában dönti el, hogy a négy versenyben maradt pályázó közül ki rendezheti meg a játékokat.

A spanyolok a 2012-es olimpia megrendezésére is pályáztak, ám azt végül London nyerte meg. 1992-ben, Spanyolországban, Barcelonában már rendeztek nyári játékokat.