OLIMPIA: A pekingi repülőtér elég biztonságos lesz a VIP vendégeknek

Peking fő repülőtere elég biztonságos lesz az Olimpiára érkező államfők és sportolók számára – mondta egy magas rangú reptéri biztonsági szakember kedden, az esetleges terroristatámadások miatti nyugtalanság ellenére.

A pekingi repülőtér idén átadott, és a világ legnagyobbjának számító 3-as termináljának egy részére fog érkezni az olimpiai vendégsereg, köztük több mint 10 ezer sportoló és száz vezető politikus – tudatta a reptér menedzsere, Zhang Zhihong. A játékok alatt a csúcsidőszakban naponta 1600 járat fog leszállni a repülőtéren, 180-200 ezer embert szállítva a kínai fővárosba.

Bár a repülőtér célpontja lehet az országon belüli és a nemzetközi terroristacsoportok támadásainak, Zhang szerint a teljesen felszerelt biztonsági erők készek bármilyen fenyegetéssel elbánni, legyen szó akár atom- vagy biológiai támadásról. Elmondása szerint 100 százalékos biztonságra fognak törekedni és nem fognak hibát véteni.

A kínai hivatalos források szerint az Olimpiai Játékok biztonságára mintegy 150 ezer rendőr és egyéb biztonsági szakember fog vigyázni.