Olimpia 2024 – DK: az ország lehetőségei nem teszik lehetővé a rendezést

Budapest, 2015. július 6., hétfő (MTI) – A Demokratikus Koalíció szerint Magyarország gazdasági lehetőségei nem teszik lehetővé egy olimpia megrendezését.

Varju László, a párt alelnöke a hétfői parlamenti döntésekről szóló sajtótájékoztatóján úgy értékelte, mindenki tudja, hogy 2024-ben Magyarország nem rendezhet olimpiát, ezért feleslegesen költik el a pénzt a pályázatra.

A független képviselő az infotörvény hétfői módosításáról azt mondta, hogy az elzárja az embereket attól, hogy megtudják, az állam mire költi a pénzüket.

“Ma összenőtt, ami összetartozik” – folytatta a politikus, aki kiemelte, hogy a Jobbik segítségével kétharmados törvényeket fogadott el a parlament. Szerinte a Jobbik elárulta saját ellenzékiségét “azért, hogy a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságában kaphasson helyet”, kizárva a demokratikus ellenzéket, hogy a felügyelőbizottságon keresztül ellenőrizze az MNB tevékenységét.

Az úgynevezett e-kártya bevezetését Varju László úgy minősítette, hogy azzal lényegében “rabosították Magyarországot”.

Végül kijelentette, hogy amikor a parlament megalkotta az online kaszinójáték részletes törvényi szabályait, akkor azzal gyakorlatilag Andy Vajna magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos megkapta az online szerencsejáték szervezésének lehetőségét.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s