OLIMPIA – Újabb jegyüzéreket tartóztattak le

Jegyüzérkedés miatt őrizetbe vettek a kínai hatóságok huszonhat embert, akik az eredeti áruk több mint tízszereséért kínálták eladásra a pekingi olimpiára szóló belépőket – közölte hétfőn a Xinhua kínai hírügynökség.

A rendőrök a jegypénztárak környékén tartóztatták le az üzéreket, ahol emberek ezrei próbálták kihasználni az utolsó lehetőséget, hogy a hivatalos áron vásárolhassanak belépőt az ötkarikás játékokra. Pénteken kezdődött ugyanis Kínában a jegyértékesítés utolsó szakasza a két hét múlva kezdődő olimpia versenyeire. A Xinhua beszámolója szerint a 250 ezer eladásra kínált belépőt vasárnap reggelig elkapkodták a sportrajongó kínaiak.

A hatóságok a múlt héten közölték, hogy május óta összesen hatvan embert tartóztattak le üzérkedés miatt, akik 15 napos börtönbüntetést kaptak az illegális jegyárusításért. Az olimpiai jegyek feketepiaca ennek ellenére virágzik – köszönhetően azoknak a sportszeretőknek, akik lemaradva a többkörös jegyértékesítésről, így próbálnak belépőket szerezni az ötkarikás játékokra. Korábbi médiajelentések szerint arra is volt példa, hogy egy eredetileg 5000 jüanos (107 ezer forint) jegy 210 ezer jüanért (4,5 millió forint) talált új gazdára az interneten.