Oldtimer Expo 2007 a Vasúttörténeti Parkban

Április 13-15-e közt időutazás csábítja nézelődésre az exluzív veterán járművek iránt érdeklődőket. Az I. Oldtimer Expón több mint 150 különleges autó, motor, kerékpár és katonai gépkocsi látható a Vasúttörténeti Parkban.

Az I. Oldtimer Expón vasárnap estig több mint 150 oldtimert, azaz 1976 előtt gyártott autót, motort, kerékpárt és katonai járművet állítanak ki. Az érdeklődők találkozhatnak restaurátorokkal és autós klubokkal. Magángyűjtők is bemutatják remekműveiket, és rendeznek modellautó-börzét, valamint aukciót is.

Az oldtimerek között van Alfa Romeo 1942-ből, Porche, BMW, Mercedes, Aston Martin, Ferrari, motorkerékpár-gyűjtemény a 30-as évekből és egy olasz gyártmányú motorcsónak a 60-as évekből – mondta a Független Hírügynökségnek Noszvai Árpád, az esemény rendezője. Hozzátette: idén hatodik alkalommal rendezik meg az Oldtimer Szuperkupát, amelynek soronlevő futamát megnézhetik az érdeklődők.

A rendezvény ideje alatt a Vasúttörténeti Park szokásos interaktív programjain is részt vehetnek a látogatók: délelőtt 10 és délután 4 között kipróbálható a sínautózás, a dízelmozdony-vezetés, a kerti vasút, a mozdonyfordító-korongozás és a modellvasút-vezetés.

A rendezvény díszvendége pénteken Veres Zoltán műrepülő pilóta volt, aki ritka, 1962-es évjáratú Heinkel Trojan Typ 153-as törpeautójával jelent meg. Ebből a járműből csak pár százat gyártottak.