Olcsó autó milliós ráfizetéssel

Hétszáz embert csapott be az a komárom-esztergom megyei vállalkozó, aki néhány hónapja azt ígérte pénzügyi tanácsadók, bankárok, rendőrök és tűzoltók sokaságának, hogy egy 270 ezres beugró befizetésével hárommillió forint értékű autót kapnak hat évre.

A lízing fejében a vállalkozó “csak” azt írta elő, hogy napi 30 kilométert tegyenek meg a kocsira szerelt reklámtáblával. A nyomozás azután kezdődött, hogy a közelmúltban szinte egyidőben az esztergomi és a fővárosi, XI. kerületi kapitányságon is jelentkezett egy autókereskedő azzal, hogy megkereste őket egy férfi egy igencsak gyanús ajánlattal: azt ígérte, hogy egy-két hónap alatt ezer kocsit ad el – ez azonban egy nagy autószalon több mint egyévi forgalmát jelenti – írja a Népszabadság.

A kezdőrészlet befizetése után a 700-nál is több embernek csupán töredéke kapta meg az autót – ők jártak a legrosszabbul, mert a bank visszaveszi tőlük a kocsikat a lízingszerződésben kikötött 25 százalékos értékcsökkenéssel. Vagyis nemcsak a 270 ezer forintnak mondhatnak búcsút, de további 6-700 ezer forintot kell kifizetniük. A rendőrség szerint még nem jelentkezett az ügy összes károsultja.