Olaszul, franciául versenyeztek

Volt min törni a fejet
Volt min törni a fejet
Nyíregyháza – Olasz és francia nyelvtudásukat tehették próbára szombaton megyénk középiskolásai Nyíregyházán a Central Nyelviskola által szervezett versenyen.

A szervezők úgy gondolták, hogy a középiskolábanolasz és francia nyelvet tanuló diák számára kevés a megmérettetési lehetőség, ezért hirdették meg pár hónapja ezt a versenyt.

A nyelviskola tanárait meglepte a nagy érdeklődés, ugyanis az olasz nyelvre 60 középiskolás diák jelentkezett, a franciára pedig 140. Ezért szombaton az ünnepélyes megnyitót követően két helyszínen oldhatták meg a fiatalok az írásbeli tesztet.

A verseny két fordulóból áll. Az írásban legjobban szereplő diákok szóban is bizonyíthatják majd tudásukat, a szóbeli fordulót április 10-én rendezi majd meg a Central Nyelviskola.

Megyénk minden részéből érkeztek diákok a szombati versenyre. Jöttek többek között Kisvárdáról, Demecserből, Nagykállóból, Ibrányból , s természetesen nem hiányozhattak a nyíregyházi középiskolák (Kölcsey, Zrínyi, EötvösJózsef, Kossuth, Sipkay) olaszul és franciául tanuló növendékei sem.

– M. Magyar László –