Szikszó

2020.03.07. 14:30

Felmérik több utca állapotát is Szikszón

Júniusra készül el az anyag, amelyet fotókkal, videókkal is dokumentálnak.

Horváth Imre

Forrás: shutterstock/illusztráció

Márciustól elindul az utcák infrastrukturális állapotának szisztematikus, szakmai értékelése, dokumentálásra épülő felmérése Szikszón – tájékoztatott az önkormányzat nevében dr. Piskóti István alpolgár­mester.

„A városvezetés megbízta a városüzemeltetési bizottságot, Marjai Pál elnököt, hogy a hivatal szervezetének és a SIXO Tender Kft. munkatársainak támogatásával szervezze meg, végezze el tavasszal a város alapvető infrastrukturális „átvilágítását”. A felmérés alapja lesz az infrastruktúrát szolgáltató, kezelő szervezetekkel való megbeszéléseknek, valamint annak a lakossági, nyilvános vitának, egyeztetésnek, melynek célja, hogy elkészüljön egy ötéves infrastruktúra-fejlesztési program, s felkészültek legyünk a különböző pályázati lehetőségek kihasználására. Azt is szeretnénk elérni, hogy az állapotfelmérés, a jelenlegi helyzet nyilvános bemutatása mindnyájunkat, minden szikszóit ösztönözzön közösen használt utcáink állapotának védésére, gondozására is.”

Tíz szempont

„A felmérés szakmai koordinációs feladatát Hetesi Gergely képviselő látja el, Tóth Tibor bizottsági tag támogatásával” – áll a tájékoztatóban.

Minden utcán tíz szempont felmérése, s ezen kritériumoknak egy fontossági, sürgősségi skálán történő értékelése történik majd. Ezek a szempontok: útburkolat, járda, csapadékvíz-elvezetés, közvilágítás, víz- és szennyvízvezeték állapota, zöldterület-növényzet, utcabútorok, romos, elhagyatott ház vagy gondozatlan terület, illetve összességében az utcakép, a gondozottság megítélése, a veszélyes helyzetek felismerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában