Helyi közélet

2016.05.07. 10:47

Villámgyorsan terjedt a tűz az erős szélben

Miskolc - Ruhaneműk gyulladtak ki az egyik lakásban. A lángok elpusztították a tetőteret.

Miskolc - Ruhaneműk gyulladtak ki az egyik lakásban. A lángok elpusztították a tetőteret.

Tegnap kora délután keletkezett tűz – pontosan még nem tisztázható körülmények között – a miskolci Corvin utca egyik társasházának erkélyén.

A szél is „besegített”

Annyi bizonyos, hogy az erős szélben a meggyulladt ruhaneműkről a lángok nagyon gyorsan átterjedtek az épület tetőszerkezetére is. Több tetőtéri lakás is villámgyorsan lángra kapott.

A tűz miatt helyszínre riasztott tűzoltók – miskolci, kazincbarcikai, encsi és tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók – először a lakókat menekítették ki az épületből. Hat lépcsőházból mintegy 30–40 embernek – a tűz keletkezésének idejében otthon tartózkodóknak – kellett elhagyniuk az épületet. Úgy tudjuk, a tűz és mentés miatt senki sem sérült meg.

Az először helyszínre érkező miskolci hivatásos tűzoltók az épület kiürítésével párhuzamosan több vízsugárral felülről igyekeztek megfékezni a lángokat. Az oltást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Munkájukat nehezítette az erős szél. Mint megtudtuk, a tűz négy lépcsőház szélességében pusztított a tetőtérben, ahol lakások vannak, amelyek többsége lakhatatlanná vált.

Aggódóan nyúlt

A délutáni csúcsforgalomban sokan álltak meg a környéken a fura látványosságra. Egyikük aggódóan nyúlt a telefonjáért, mert ismerőse pont abban a házban lakik, ahol a legnagyobb volt a tűz. Aztán megtudja, hogy nincs nagy baj, de ismerősei sem mehetnek vissza még a lakásukba.

Olyan lakót is találtunk az utcán, akinek nem kímélte otthonát a tűz. Egy szót sem szólt, csak felmutatott a füstölgő tetőre, a kiégett ablakokra. Minden leolvasható volt az arcáról.

ÉM-SZB



Miskolc – Tűz keletkezett Miskolcon egy harmadik emeleti lakás erkélyén a Corvin utcában pénteken délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában