Olaszliszkát emlegetik a boldvai eset kapcsán

Akt.:
Helyszíni tárgyalás Olaszliszkán - illusztráció
Helyszíni tárgyalás Olaszliszkán - illusztráció - © Fotó: ÉM-archív
Boldva, Miskolc – Motoros és kerékpáros ütközött Boldván. A motorost megtámadták a helyiek.

Kis híján megismétlődött az ominózus olaszliszkai lincselés, ezúttal azonban Boldván – kelt szárny­ra a megdöbbentő hír egy egyébként két hónappal ezelőtti eset nyomán pár nappal ezelőtt. A Blikk által nyilvánosságra hozott információk szerint – még június 9-én – egy közlekedési baleset után megtámadtak egy motorost, aki – mint kiderült – az edelényi rendőrkapitány fia volt.

Garázdaság miatt folytat büntetőeljárást a rendőrség. Janasóczki Attila

Ezt mondja a rendőrség

Érdeklődésünkre Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy Boldván június 9-én egy motorkerékpáros és egy kerékpáros ütközött össze. A balesetet követően – a megalapozott gyanú szerint – két helyi lakos – akik a balesetnek nem voltak részesei – bántalmazta a motorkerékpár vezetőjét.

„A balesettel érintett személyek könnyebb sérülést szenvedtek. Az ügyben a két bántalmazóval szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság, míg a közlekedési baleset körülményeit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja szabálysértési eljárás keretén belül” – mondta el Janasóczki Attila.

A Blikk információi szerint a balesetet szenvedő motort az edelényi rendőrkapitány fia vezette. Ezt a rendőrségi sajtószóvivő – személyiségi jogokra hivatkozva – nem erősítette meg. A fiú szabályosan haladt Boldván, amikor egy szabálytalan kerékpáros kihajtott elé. Nem ütköztek össze, de a hirtelen fékezéstől mindketten felborultak.

“Megölték az anyánkat!”

A történet szerint a rendőrkapitány fia még fel sem eszmélt a történtekből, amikor többen odarohantak hozzá, és mindenféle figyelmeztetés nélkül elkezdték rugdosni, ahol érték.

A Blikk szerint akárcsak a tragikus olaszliszkai lincselésnél, itt is volt egy hangadó: egy nő kezdett el ordibálni, így biztatta a lincselőket, hogy verjék még tovább a férfit. A támadók ütötték-rúgták a fiatalembert, és azt kiabálták: megölték az anyánkat! Tették ezt egyébként úgy, hogy meg sem győződtek arról, mi lett a nővel.

A támadásnak végül az vetett véget, hogy az áldozatról leesett a bukósisak, és kiderült, hogy kicsoda. Közben a helyszínre érkeztek a rendőrök is és megkezdték az ilyenkor szokásos eljárást, amelynek eredménye a két gyanúsított, akik bántalmazták a motorost.

ÉM-SZB


Kis híján megismétlődött az olaszliszkai lincselés Boldván

Boldva, Edelény – Lincselő banda támadta meg az edelényi rendőrkapitány fiát – számolt be a Blikk.