Olaszliszkán rekonstruálta a bíróság a gyilkosságot

Olaszliszkán rekonstruálta a bíróság a gyilkosságot
Olaszliszka – Arra tett kísérletet a B.-A.-Z. megyei bíróság szerdán Olaszliszkán, hogy a vádlottakkal rekonstruálják a főutcán történt, lincseléses ügyként elhíresült kegyetlen gyilkosság körülményeit. A falut ezért szerdán lezárta a rendőrség…&nbsp A Büntető törvénykönyv Olaszliszka helyszíni kihelyezett tárgyalás 2008.07.02.         

11.42: A rendőrség a helyszíni tárgyalásra lezáert útszakaszt feloldotta, így most már újra járható Olaszliszka ezen szakasza. A meggyilkolt tiszavasvári férfi autóját modellező kocsit is elszállították a helyszínről.


11.21: A vádlottak közül ketten, a másodrendű és a ötödrendű vádlott, - az elütött kislány anyja és apja – tettek vallomást a helyszíni tárgyaláson, de végig cáfolták , hogy bűncselekményt követtek volna el.

A bíróság elnapolta és így befejezte a szerdai olaszliszkai helyszíni tárgyalást, amely szeptemberben fog folytatódni


9.26: A bíró sorban megszóllítja vádlottakat, de senki nem akar beszélni, minden vádlott néma maradt egyelőre.


9.19: Ráccsal és kordonnal vették körbe a mintegy 400 méter hosszúságú útszakaszt, ahol az emberölés történt. Valamennyi vádlottat bilincsbe hozták a tetthelyre és elhelyezték az áldozatot szimbolizáló bábuit is. 
A bíróság megkezdte a tárgyalást. Megjelent valamennyi helyi és országos médium képviselője. A média azért tudja teljesen közelről követni az eseményeket, mert a GOJ- motorosok a saját telküket bocsátották a sajtó munkatársai rendelkezésére, ami közvetlen a gyilkosság helyszínénél van.


8.52: Percekkel ezelőtt megérkezett a  bíróság megérkezett Olaszliszkára. Állandó “táborhelyük” az ott tartózkodásuk alatt a polgármesteri hivatalban lesz, perceken belül indulnak az olaszliszkai főutcára, ahol az események megtörténtek.
Különleges biztosítás közepette a helyszínre hozták a vádlottakat is.


Dr. Szabó József a B.-A:-Z. Megyei Bíróság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a dr. Czibrik Attila vezette bírói tanácsa a vádlottak bevonásával, a tanúvallomások és a rendelkezésre álló adatok alapján helyszíni bizonyítási kísérlet keretében a lehető legpontosabban rekonstruálja, hogy mi történt azon a napon a gyerekelütést követő emberölés idején az áldozattal.

Ki mit tett? Ki mit látott és hallott? Ki hol állt? Ki vett részt ténylegesen a gyilkosságban?… Ezekre és a hasonló kérdésekre keresi a választ a taláros testület.

Ezért Olaszliszka főutcáját szerdán reggeltől délutánig lezárják. A falun áthaladni nem lehet. Rendőrök és fegyőrök garantálják a helyszíni tárgyalás biztonságát – tette hozzá.

Hírportálunk a nap folyamán többször beszámol majd az aktuális történésekről!

Kapcsolódó cikkek:

  • Megszólalt az olaszliszkai áldozat kislánya Olaszliszka: tárgyalás Miskolcon 2008.04.28. 
  • “Meghalt, vagy megölték?”
  • Megszólalt a védőügyvéd 
  • Zátonyra futott a tárgyalás