Olaszliszkai-per: Könnyített a lelkiismeretén a tanú

Olaszliszkai-per: Könnyített a lelkiismeretén a tanú
Miskolc – Ügyészségen indítványozta tanúkénti meghallgatását már egy korábban kihallgatott olaszliszkai nő, mondván nem tud együttélni azzal a teherrel, amit látott, el akarja mondani az igazságot.

Ez az asszony korábban nagyon fontos részletekre nem emlékezett, most azonban megnevezte azt az öt személyt, akik annak idején kirángatták az autóból Szögi Lajost és ütlegelni kezdték. Gyakorlatilag kívülálló tanúként ő az, aki a gázolást követően látta, amint kitépik a gépkocsi ajtaját, földhöz vágják a bent ülő, később áldozattá vált személyt.

Elmondása szerint akkor ment be, – mert nem bírta a látványt – amikor a földön ütlegelt férfi szájából ömleni kezdett a vér.

A délelőtt második részében az annak idején az áldozat autójában ülő nagyobbik kislánya tett vallomást, erre azonban a kislány védelme, pszichikai élményei miatt a vádlottak távollétében került sor.

Elmondta például, hogy sokan álltak édesapja körül, miközben néhány férfi – akik közül azonosított is párat – ütlegelték édesapját, de semmit nem tettek. ” Nézték az egészet, mintha egy film lett volna, meg sem próbáltak segíteni neki” – elevenítette fel a történteket a kislány. Arról is beszélt, hogy miután édesapján segíteni nem tudott, kistestvére védelmét és a tetthelyről való elmenekítését helyezte előtérbe. Az utcán futva az első autó elé ugrott, és azt se bánta volna, ha valaki elüti, csak segítsenek neki.

Délután a vádlottakat ismét a tárgyalóterembe hozzák, de a kislány már nem lesz jelen, gyakorlatilag a bíró közvetítésével intézhetnek kérdéseket hozzá.

  • Nézze meg a videókat! 
  • “Meghalt, vagy megölték?” – kérdezte a bíró
  • Videó: megszólalt a védőügyvéd 
  • Megrongálták Szögi Lajos sírját
  • Zátonyra futott a tárgyalás 
  • Nyoma veszett az egyik tanúnak
  • A tanár lányát is meghallgatják