Helyi közélet

2015.10.02. 14:56

Működik

<em>Kétség nem férhet hozzá, a kormány plakátkampánya megosztotta az országot. Hiába mondták sokan, a menekültek nem hozzánk igyekeznek, csak átutazni akarnak, nem akarják ők sem elvenni a magyarok munkáját, ha hagyják őket tovább utazni, tiszteletben tartják a kultúránkat, mert nem nagyon találkoznak vele, és a törvényeinket sem akarják megszegni – azaz azóta már de, mert ha átlépik a határt, könnyen lehet belőlük menekült helyett illegális határsértő.</em> Bánhegyi Gábor jegyzete.

Kétség nem férhet hozzá, a kormány plakátkampánya megosztotta az országot. Hiába mondták sokan, a menekültek nem hozzánk igyekeznek, csak átutazni akarnak, nem akarják ők sem elvenni a magyarok munkáját, ha hagyják őket tovább utazni, tiszteletben tartják a kultúránkat, mert nem nagyon találkoznak vele, és a törvényeinket sem akarják megszegni – azaz azóta már de, mert ha átlépik a határt, könnyen lehet belőlük menekült helyett illegális határsértő. Bánhegyi Gábor jegyzete.

A Magyarországon élők egyik része azt mondta, semmi értelme a plakátoknak, hiszen olyat sugall, ami szerintük nem állja meg a helyét, másrészt magyarul íródtak, hát nyilván a Magyarországon élők azon részének szólnak, akik ezeket a szólamokat hajlamosak elhinni. A Magyarországon élők másik részének meg az a véleménye, a plakátokra igenis szükség van, a menekültekre meg nem, mert elveszik a munkánkat és nem tisztelik a kultúránkat.

Kinek van igaza, nehéz eldönteni, de azért itt egy adalék. Megyénk egyik települése rendezvénysátrat nyert pályázaton. Műszaki átadás-átvételkor felállították a hatalmas sátrat, jó lesz az jövő nyáron, hát addig is kipróbálják. A polgármester telefonja egész nap izzott, és nem győzte magyarázni, nem, nem menekülttábor épül, csak egy sátor a jövő évi rendezvényeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában