Olasz-argentin a legjobb francia szakács!

Franciaország befolyásos étteremfigyelője, a GaultMillau egy argentin-olasz származású séfet tart az év legjobbjának. Mauro Colagrecót azért dicsőítik a szakértők, mert brilliáns módon ötvözte olasz és argentin hatásokkal a hagyományos francia konyhát.

Az argentin születésű olasz séf jelenleg a francia-olasz határ közelében lévő Mentonban dolgozik. A legnagyobbaktól tanulhatott: Bernard Loiseau, Alain Passard, Alain Ducasse és Guy Martin keze alatt dolgozott. A csütörtökön megjelenő 2009-es GaultMillau fiatal, virtóz tehetségnek nevezte.

A legjobb kezdő séf a tours-i Le Rive Gauche-ban dolgozó Pascal Vuillemin lett. A legjobb létesítmény díját pedig a Párizs-környéki Chateau de la Muire kapta.
A GaultMillau évkönyvében 3500 franciaországi éttermet osztályoz.