Olajfoltot hagyott maga után a kocsonya

Kocsonyafesztivál - illusztráció
Kocsonyafesztivál - illusztráció
Miskolc – Olaj a Déryné utcában! – fájdalom, nem a fontos energiahordozó forrására bukkantak a miskolci belvárosban, hanem a néhány hete zajlott Kocsonyafesztivál máig látható nyomai maradtak hátra a díszkőburkolaton.

Olajfoltok a Kocsonyafesztivál rendezvényeinek, a vendéglátó egységek és ilyen-olyan programelemek maradványai (gépkocsi-üzemanyag?, sütőolaj?). Elvileg a rendezvény szervezőinek a dolga lett volna a helyszín – mint alkalmilag igénybe vett közterület – rendbetétele azonnal a zárás után, ám információnk szerint a feladat mégis az önkormányzat szakcégére hárult.

A Városgazda Kht. – egyelőre nem sikerült megtudnunk, miért ővék a felelősség, netán szerződtek-e erre a fesztivál szervezőivel – végezte tehát “a rendezvénnyel kapcsolatos takarítási feladatokat”, amint arról érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal közterületek rendjéért felelős részlegének vezetője elmondta. Papp Tamástól megtudtuk, “a Közterület-felügyelet is tapasztalta, hogy a volt pavilonok alatt több helyen a burkolatra rakódott szennyeződés tapasztalható, ezért a rendezvényt követően átirat formájában kértük a céget, hogy a problámát szüntesse meg. Visszajelzés alapján folyamatban van a magas nyomású gépi tisztitó mosás megrendelése.”

További kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ a városházi illetékestől.

Korábbi cikkeink a Kocsonyafesztiválról

Kocsonyafesztivál számokban 
A 7. Miskolci Tél-Kocsonyafesztivál értékeléséről tartottak pénteken sajtótájékoztatót az Aranykorona étteremben. Azért ott, mert az ízkocsonya verseny idei győztese ez az étterem lett.

Kocsonyabál, jótékonysági felajánlással 
Miskolc – Az idén is a Kocsonyabállal fejeződik be a Kocsonyafesztivál eseménysorozata. Ezúttal a bevétel felét jótékony célokra ajánlják fel a szervezők, amelyről a miskolciak dönthetnek.

Folytatódott a kocsonyafesztivál!
Miskolc – Ami a szombati kocsonyafesztiváli beszámolóinkban nem részleteztünk: az ételek! Aki kilátogatott a miskolci fesztivál programjaira, semmiképpen ne hagyjon ki néhány finomságot. Ezúttal a gyomrunkkal foglalkoztunk.

Miskolc képekben – virtuális városnézés
Miskolc – A kocsonyafesztivál szombat esti forgatagában egy virtuális városnézésre invitálták a várost szerető lakosokat. Az egyébként nagyon látványos program a gyönyörködtetésnél azonban többre hivatott.

Fergeteges Kocsonyális
Miskolc – Szombat délelőtt hatalmas forgataggal nyitott a Miskolci Kocsanyafesztivál második napja.

Megkezdődött a Kocsonyafesztivál Miskolcon
Miskolc – Pénteken megkezdődött a megyeszékhelyen a Kocsonyafesztivál. A miskolci belvárost emberek ezrei lepték el, mindenki eszik és iszik, a sok finomságnak nehéz ellenállni.

Nordic Walking bemutató a ,,kocsonyán”
Nordic Walking bemutatót tartottak pénteken Miskolctapolcán, a 7. Miskolci Tél-Kocsonyafesztivál keretében Wilk Zsófia mesteredző vezetésével, ahol a síbotos séta egészségmegőrző

Startol a hetedik kocsonyafesztivál
Miskolc – Korcsonyális, óriás kocsonya: csütörtökön startolt a 7. Miskolci Tél-Kocsonyafesztivál. Brecus Anonymus, a Miskolci Tél-Kocsonyafesztivál „főszereplője” csütörtökön ünnepélyesen átvette a miskolci jégcsarnok jegét.