Októberre kivonja az összes UV villamost a BKV

Októberre kivonja az ötvenéves villamosokat a BKV Budapest utcáiról. Az UV-kat első ütemben a körúton váltják fel a Combinók, de októberre már egész Budapest területén újabb tipusok közlekednek majd helyettük – jelentette be csütörtökön Szedlmajer László, a BKV igazgatósági kabinetének tagja. Hozzátette: A régi tipusú járművek egy része a vállalat szentendrei tömegközlekedési múzeumába kerül, többségüket pedig értékesíti a BKV és azokat nosztalgia villamosként használhatják a jövőben.

A jövőben a BKV az összes forgalomból kivont járműből szeretne legalább egyet elhelyezni a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumban. Az UV villamosokon kívül a trolibuszok, a HÉV és metró szerelvények egy része is helyet kaphat a jövőben a múzemban.

A BKV 170 darab UV villamossal rendelkezik. Ezek közül csak a 3200-as szériából kerülnek be egyes darabok a múzeumba, a járművek többségét értékesítik majd – mondta Szedlmajer László. Hozzátette: A közlekedési eszközök egy részét nosztalgia villamosnak adják majd el, de szép számmal jelentkeznek fémkereskedők is a járművekért.