Októberben rendezik meg az Olvasás éjszakáját

Akt.:
Budapest, 2014. szeptember 25., csütörtök (MTI) – Könyvbemutatók, irodalmi játékok és zenés programok is várják az érdeklődőket október 18-án az Olvasás éjszakáján, amelyet második alkalommal rendeznek meg számos helyszínen Budapesten és vidéken.

Az idei olvasásnépszerűsítő rendezvénynek négy kiemelt helyszíne lesz a fővárosban: az Akvárium Klub mellett az Alexandra Könyvesház, a Libri Mammut könyváruház és a Líra Fókusz Könyváruház kínál kötetlen, zenés és interaktív programokat – mondta el a szervező Supka Géza Alapítvány elnöke a rendezvényt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón.

Lafferton Kálmán hozzáfűzte: az olvasást idén a könyvtárakkal együtt népszerűsítik, hiszen az Olvasás éjszakáját az Országos Könyvtári Napok idején, a Könyves vasárnap előestéjén rendezik meg.

Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója kiemelte: mivel közös ügyről, az olvasás népszerűsítéséről van szó, így az Olvasás éjszakája, valamint az Országos Könyvtári Napok (október 13-20.) és az október 19-i Könyves vasárnap “egymásnak adják át a stafétát.”
A kiemelt helyszíneken a könyvbemutatók, dedikálások és beszélgetések mellett divatbemutató, írók és DJ-k párbaja, mesélés és sütisütés, szabadulós játékok és kiállítások is színesítik a programkínálatot.

A Líra Fókusz Könyváruházban Dragomán Györggyel és Parti Nagy Lajossal is találkozhat a közönség, lesz divatbemutató fiatal írók és költők részvételével, Vivien Shotwell, a Mozart múzsájának írója operaénekesként is bemutatkozik, a Dohány utcai Hátsó Kapuban pedig bárki bemutathatja saját kötetét. A Bookline Astorián található boltjában többek között Lackfi János új kötetének és Kőrösi Zoltán Szívlekvár című regényének bemutatója lesz, az Oktogonon Szatmári Ferenc Főzelékes Feri című könyvét ismerhetik meg az olvasók, míg a Mazel Tovban este írók és DJ-k párbaja várja a nézőket.

Az Akváriumban közösségi e-könyv-írásra várja az érdeklődőket Ungvári Tamás és Kelecsényi László, valamint a Scolar Kiadó szerzőivel – köztük Karafiáth Orsolyával, Gerlóczy Mártonnal és Méhes Károllyal – hallhat beszélgetést a közönség.
Az Örkény István Könyvesboltban a látogatók Müller Péter íróval beszélgethetnek új kötetéről, majd az Omega együttes tagja, Mihály Tamás zeneszerző ismerteti a zenekarról írt könyvét.

A rendezvényhez csatlakozott még többek között a budapesti Írók Boltja, vidéken a váci Lyra Könyvesbolt, a soproni Cédrus Könyvkereskedés és a nyíregyházi ILS Bookshop.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s