Friss hírek

2009.02.10. 12:38

MDF: Morális kötelesség az erzsébetvárosi képviselőtestület önfeloszlatása

<p>Az erzsébetvárosi önkormányzat csak úgy szerezheti vissza az ingatlanügyek miatt elvesztett hitelességét, ha a kerületi képviselőtestület feloszlatja önmagát - mondta hétfőn az MDF parlamenti frakcióvezetője. Herényi Károly szerint érthetetlen a kerületi Fidesz magatartása, hiszen miközben a párt a parlament feloszlatását kezdeményezi, az erzsébetvárosi előterjesztést nem támogatja egyöntetűen. Az MDF szerint a két nagy párt csak a felszínen vitatkozik egymással, míg a színfalak mögött képesek az együttműködésre.</p>

Egyedül az MDF-nek fontos a közélet megtisztítása, legalábbis erre utal, hogy sem az MSZP, sem a Fidesz nem támogatja a VII. kerület önfeloszlatására vonatkozó indítvány napirendre tűzését - mondta hétfőn az erzsébetvárosi MDF elnöke. Simon Péter hozzátette: a 10 ellenzéki képviselőből mindössze öten írták alá a kezdeményezést. Napirendre azonban csak legkevesebb 7 képviselő támogatásával kerülhet a kérdés. A képviselő szerint a kerületet irányító MSZP-SZDSZ koalíció milliárdos károkat okozott az önkormányzatnak. A helyi ingatlanügyek miatt a nyomozó ügyészség eddig 3 embert helyezett előzetes letartóztatásba.

Az erzsébetvárosi képviselőtestület 24 tagú. A feloszlatáshoz legalább 13 szavazat szükséges. A Fidesz, a KDNP és a MDF képviselői összesen 10-en vannak, míg az MSZP-SZDSZ koalíció 14 tagból áll. Ez azt jelenti, hogy még akkor sem várható idő előtti önkormányzati választás a főváros VII. kerületében, ha a testület foglalkozik a kérdéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!