Október 26-án kezdődik a téli időszámítás

Október 26-án, vasárnap hajnalban kezdődik a téli időszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali háromkor kell egy órával visszaállítani. A MÁV menetrendje emiatt nem módosul. Néhány nemzetközi és belföldi vonat viszont a határállomáson, illetve a kiinduló állomáson várja be az új indulási időt – tájékoztatott a vasúttársaság közleményében.

Az óraigazítás hajnalán a nemzetközi vonatok közül a Bécs-Budapest-Bukarest-Budapest-Bécs útvonalon közlekedő Dacia expressz mindkét járatát Magyarországon éri az óraátállítás. A vonatok Békéscsabán, illetve Lőkösházán várják be a téli időszámítás szerinti indulási idejüket, körülbelül egy órát várakoznak majd. A Beograd nemzetközi gyorsvonat Belgrád felől érkező budapesti járata pedig Kiskunhalason várakozik majd.

A belföldi vonatokat még kevésbé érinti a változás, hajnalban ugyanis még alig járnak szerelvények. Azokat a kettő és három óra közötti személyvonatokat, amelyek menetrend szerint hajnali három óráig nem érkeznek meg a célállomásukra, a vonatindító állomások már a téli időszámítás szerint indítják.Sporthírek