Helyi közélet

2015.08.14. 10:06

Herman Ottó Emlékpark: valami még lehet belőle

Miskolc - Teljesen megújulhat a Herman Ottó Emlékpark, ám egyelőre nem ismertek a tervek sem.

Miskolc - Teljesen megújulhat a Herman Ottó Emlékpark, ám egyelőre nem ismertek a tervek sem.

Soha nem látott mértékűnek nevezte a természetvédelmi fejlesztéseket V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár nemrégiben a Vas megyei Szőcén tartott sajtótájékoztatóján. Ez a számokat tekintve bizonyosan így is van, hiszen a 2014–2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban 46 milliárd forint fordítható természetvédelemre. V. Németh Zsolt egyébként a 2015–2016-ban induló fejlesztések közül kiemelte a Kis-Balaton látogatóközpontot, a dömösi Dunakanyar látogatóközpontot, valamint a miskolci Herman Ottó Emlékparkot.

Az elmúlt években (2008, 2011) több alkalommal is érdeklődtünk a Herman Ottó Emlékparkról, így 2012 szeptemberében is. Akkor az Észak-Magyarország megkeresésére Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott többek között, hogy „a Herman Ottó Emlékpark a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) vagyonkezelésében áll, jelenleg ők tartják karban. A miskolci önkormányzat ugyanakkor pályázni kíván a park fejlesztésére”. Tavaly nyárra viszont kiderült, hogy a Miskolci Turisztikai Kft.-vel közösen előkészített „Szeleta tematikus élménypark kialakítása” elnevezésű pályázatuk nem nyert támogatást, „pontosabban” a támogatási keret „kimerülése” miatt nem bírálták el. Mindezt dr. Horváth Ákos, a BNPI igazgatója mondta 2014 júniusában.

Ősszel írják ki

Annyi biztosnak tűnik, hogy elkezdődhet ismét egy közös tervezés a BNPI és Miskolc között. Ha a pályázat sikeres lesz (ősszel írhatják ki), be kell adni a terveket, majd jönnek a közbeszerzési eljárások, azaz várhatóan jó néhány hónap – ha nem év – hátravan a megvalósításig. A miskolci önkormányzatnál a részletekről érdeklődtünk, ám Koczák Szilvia a projekt gazdájához, a Bükki Nemzeti Parkhoz irányította munkatársunkat, mondván: „ők rendelkeznek információval a fejlesztésről”.

Elküldtük kérdéseinket, amint válasz érkezik, megosztjuk olvasóinkkal.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában