Október 23. – OGY – Lukács Tamás: a gyűlöletkeltés a szavazatszerzés érdekében sem megengedett

Budapest, 2012. október 24., szerda (MTI) – Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke szerint a gyűlöletkeltés a szavazatszerzés érdekében sem megengedett; mások emberi méltóságát, vallási meggyőződését, mindenkinek tiszteletben kell tartani.

Lukács Tamás az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: jobb, ha ezt – akiket illet – időben megtanulják és nem a történelem tanítja meg őket.
Mint írta, nem tartja jónak és lehetségesnek, hogy vitatkozzon Vona Gábor frakcióvezető október 23-ai kijelentéseivel, hiszen véleményét – bizonyos határok között – tiszteletben tartja. “A butasághoz szavazatszerzés érdekében mindenkinek joga van” – fogalmazott, hozzátéve: minden hónapban el lehet mondani, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, de furcsa lenne nemzeti és sorstársainkat, a határon kívüli magyarokat otthagyni.

A cserbenhagyás és a felelősség hiánya nem mentesít a következményektől bármely nemzedékhez tartozunk – állapította meg a kereszténydemokrata politikus.
Lukács Tamás kitért arra is, hogy amint azt az Alkotmánybíróság korábban rögzítette: “a gyűlöletkeltés, visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával” Ezért az emberi méltóságot, Izrael államot, vagy a II. János Pál pápa által “idősebb testvéreinknek” nevezetteket ért támadások nemcsak nem megengedhetőek, de minden ember el is ítéli az ilyen kijelentéseket – szögezte le.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke pártja október 23-ai nagygyűlésén meghirdette a “független Magyarország” programját. A 16 pontos programban szerepel a magyar föld alkotmányos védelme, az egykulcsos adórendszer megszüntetése, a csendőrség felállítása és a halálbüntetés visszaállítása, Magyarország kilépése az Európai Unióból, a privatizáció visszamenőleges felülvizsgálata és a jogtalanul szerzett magánvagyonok elkobzása, “a felső tízezer, a politikai szereplők és a cigányság vezetőinek” vagyonosodási vizsgálata és a nem igazolható módon szerzett vagyonok utólagos megadóztatása, valamint “a magyar föld védelmében a Magyarország és Izrael közötti társulási szerződés felmondása”.

– MTI – További hírek a Magyarország kategóriából