Október 23. – Miskolcon közösen ünnepeltek a pártok

Akt.:
Miskolc, 2015. október 23. Csöbör Katalin, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján rendezett megemlékezésen Miskolcon, a Hősök terén 2015. október 23-án. A téren lévő emlékműnél ismét közös volt az emlékezés: ott volt a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik, az Együtt a Korszakváltók Pártja, az 56-os szervezetek, a vitézi rendek, a politikai foglyok, valamint több civil és társadalmi szervezet képviselője, az 1956-os történésekben résztvevők.
Miskolc, 2015. október 23. Csöbör Katalin, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján rendezett megemlékezésen Miskolcon, a Hősök terén 2015. október 23-án. A téren lévő emlékműnél ismét közös volt az emlékezés: ott volt a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik, az Együtt a Korszakváltók Pártja, az 56-os szervezetek, a vitézi rendek, a politikai foglyok, valamint több civil és társadalmi szervezet képviselője, az 1956-os történésekben résztvevők. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc – Miskolcon ismét közös volt az ünnep: a város Hösök terén lévő emlékművénél egyaránt ott volt, emlékezett és koszorúzott a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik, az Együtt a Korszakváltók Pártja, az 56-os szervezetek, a vitézi rendek, a politikai foglyok, valamint több civil és társadalmi szervezet képviselője, az 1956-os történésekben résztvevők a péntek délutáni ünnepi rendezvényen.

Csöbör Katalin Miskolc fideszes országgyűlési képviselője beszédében úgy fogalmazott: az 1956. október 23-a és november 4-e közötti tizenkét nap nemcsak a magyar történelem egyik legfontosabb fejezete, de világtörténelmi esemény is, “ma már elfogadott tény, és nem csupán a történészek által elfogadott tény, hogy az 1956-os magyar forradalom volt a Szovjetunió bukásának első előidéző eseménye.”

Ez volt a kommunizmus végének a kezdete – mondta.

Emlékeztetett arra, hogy az országot 1945 és ’56 között az “egész történelmünkben példa nélküli terror sújtotta, és a terror, ha kicsit finomodva is, de ’56 után is folytatódott, (…) a nemzeti önérzetet egyik szocialista országban sem tiporták meg olyan embertelenül, mint nálunk.”

Az ünneplők között ott volt és koszorút helyett el az emlékműnél többek között Kriza Ákos, a város fideszes polgármestere és a település három alpolgármestere, Csöbör Katalin, Sebestyén László, a Fidesz miskolci szervezetének elnöke, Varga László, Miskolc MSZP-s országgyűlési képviselője, Molnár Péter, a KDNP városi elnöke, Jakab Péter, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, a párt miskolci önkormányzati frakcióvezetője is.


mc2

Résztvevők az ’56-os forradalom és szabadságharc emléknapján rendezett megemlékezésen Miskolcon, a Hősök terén 2015. október 23-án. A téren lévő emlékműnél ismét közös volt az emlékezés: ott volt a Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik, az Együtt a Korszakváltók Pártja, az 56-os szervezetek, a vitézi rendek, a politikai foglyok, valamint több civil és társadalmi szervezet képviselője, az 1956-os történésekben résztvevők. | MTI Fotó: Vajda János


Az 1956-os forradalom és szabadságharc miskolci, emblematikus helyszínein szintén megemlékeztek az 59 évvel ezelőtt eseményekről, így a Zsolcai kapuban lévő óvoda falán lévő fekete márványtáblánál, amely emlékeztet a forradalom és szabadságharc 26 miskolci áldozatára. 1956. október 26-án, a forradalmat éltető diósgyőri munkások, bányászok, középiskolás diákok, egyetemisták, városlakók több ezres tömegébe lőttek gépfegyverekkel az ávósok a rendőrség ablakaiból.

Koszorúk, virágok kerültek a 13 éves korában ávósok lövésétől meghalt Misley Emese emléktáblájára, miként Nagy Imre néhai miniszterelnök emléktáblájára is. Megemlékeztek Nagy Attila színészről is, aki a forradalom napjaiban a Nemzeti dal elszavalásával lelkesítette a miskolciakat, a Miskolci Nemzeti Színházban pedig ünnepséget tartottak 1956 mártírjaira emlékezve.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s