Október 23. – KIM: nagy érdeklődés kíséri az állami rendezvényeket

Budapest, 2012. október 23., kedd (MTI) – Nagy érdeklődés mellett zajlanak az október 23-ai “A szabadság napja” nemzeti ünnep állami rendezvényei; eddig több ezren vettek részt az eseményeken – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kedden kora délután az MTI-vel.

A tárca tájékoztatása szerint az Országgyűlés épülete 10 órától várja a látogatókat, s eddig már több mint hatezren tekintették meg ingyenesen a díszlépcsőházat, a kupolatermet, a Honvéd Koronaőrök által őrzött Szent Koronát és a Köztársasági Őrezred Parlamenti Díszőrségének óránkénti zenés őrségváltását.

A KIM tudatta, a Terror Háza Múzeum szintén vonzza a látogatókat, este hat óráig ingyenesen látogathatók az intézmény időszakos és állandó kiállításai. A nyitást követő első két órában több mint ezren keresték fel a múzeumot – tették hozzá.

A Magyar Állami Operaház – amely az idén kapcsolódik be először a nemzeti ünnep eseményeibe – délután három óráig várja az érdeklődőket családi programjaival, amelyeken a KIM közlése szerint eddig mintegy ezerhatszázan vettek részt.

A Kossuth téren szintén családi programok fogadják az érdeklődőket, majd délután négy órakor megkezdődik az ünnepi műsor, amelyen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök. Az ünnepséget követően a Ghymes együttes ad koncertet.

– MTI –