Október 23 – délig minden rendben – csak Budapesten voltak rendőri intézkedések – torlódás az M3-ason

Délig nem kellett komolyabban beavatkoznia az október 23-i rendezvények kapcsán a rendőrségnek. Intézkedésre csak Budapesten volt szükség, mert hangoskodók próbálták megzavarni délelőtt a Kossuth téri állami rendezvényt. Utoljára dél körül, a Nyugati térről és a Nyugati aluljárójából állítottak elő egy-egy embert, mert kés, illetve gázspray volt náluk. Folyamatosan üzemelnek a rendőrség ingyenesen hívható számai, melyeken tegnap óta már körülbelül 400 hívás érkezett. Ezeken a számokon a közlekedési lehetőségekről és a lezárásokról lehet érdeklődni. A legújabb információk szerint az M3-ason kifelé óriási torlódás alakult ki.

Az országban jelenleg 155 rendezvény zajlik október 23-a kapcsán, rendbontás a kisebb fővárosi intézkedéseket kivéve sehol nem történt.

A fővárosban nincs közlekedési káosz, ugyanis az autósok – a legutóbbi, tömeges lezárásokkal járó napokhoz hasonlóan – otthon hagyták a kocsijaikat. A lehetséges útvonalakról és a lezárásokról egyébként a rendőrség ingyenesen hívható, lakossági információs vonalán, a 06 (30) 500-4423 és a 06 (30) 11-3946-on lehet érdeklődni. Ezek a vonalak csütörtökön este 22 óráig élnek, eddig 400-an kértek tájékoztatást a rendőröktől.

Az országos közlekedési helyzettel kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az M3- M0-M5 közötti szakaszon jelentős kimenő forgalom tapasztalható, melyet az időjárási viszonyok is nehezítenek. Az M3 autópályán jelenleg 55 kilométeres torlódás alakult ki. Balesetről ez idáig nem érkezett bejelentés. A rendőrség az alacsonyabb rendű utak, a 6-os és 7-es főút használatát javasolja.