Október 16-án temetik Teszáry László színművészt

Október 16-án délután három órakor temetik Teszáry László színművészt. A szeptember 29-én, hatvanéves korában elhunyt színművészt a Vecsési Temetőben helyezik örök nyugalomra – tudatta pénteken a Független Hírügynökséggel Bartos Zsóka, a Magyar Színház művészeti referense.

Teszáry László 1948. február 18-án született Budapesten. Pályáját 1973-ban kezdte Debrecenben, a Csokonai Színházban. 1975-től egy-egy évadot töltött a Miskolci Nemzeti Színházban és Kecskeméten, a Katona József Színház társulataiban. 1977-től 1979-ig a szolnoki Szigligeti Színház tagja, majd 1979-től csaknem tíz évadon át ismét a Miskolci Nemzeti Színház társulatának művésze volt. 1988-tól 1990-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja, 1990-óta szabadfoglalkozású színművész.

Vendégművészként dolgozott többek között a Thália Színház, az Ódry Színpad, az Új Színház, a Magyar Színház produkcióiban, a Gyulai Várszínház, az Óbudai Társaskör, és a Seregélyesi Kastélyszínház előadásaiban.

Pályafutása során sokszor játszott Csiszár Imre rendezéseiben. Főként drámai epizódszerepeket alakított visszafogott, tiszta eszközökkel. A Magyar Színházban utoljára játszott szerepe Flipote volt, Moliere Tartuffe című komédiájában.

Teszáry László 2008. szeptember 29-én hunyt el.