OKTÓBER 23 – Wittner Mária: A mákonyos uniós államnak vége

A mákonyos európai uniós államnak vége – jelentette ki Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtök délután a Magyarok Világszövetségének ünnepi megemlékezésén a fővárosi Corvin közben. A volt 56-os elítélt így utalt arra, hogy két évvel ezelőtt, a forradalom 50. évfordulóján az unió nem segített, mikor “vérbe fojtották” a budapesti megemlékezéseket.

Wittner Mária beszélt az 1956-os forradalom hőseiről is, szerinte a mai hatalom el akarja lopni érdemeiket, míg ők “arccal lefelé alusszák örök álmukat”. A jelenlegi helyzettel kapcsolatban pedig az ellenzéki országgyűlési képviselő azt mondta, hogy a mostani hatalmasságok “dobra verik a nemzet vagyonát”.

A Magyarok Világszövetségének rendezvényre több százan érkeztek a Corvin közbe, köztük a Gój Motorosok is nagyjából 200 járművel. A szervezők kérésére a megemlékezést a Magyar Gárda biztosította. A rendezvényen felavattak egy emléktáblát nácizmus és a kommunizmus áldozatainak emlékére a “holokauszt borzalmainak és a vörös iszonyat áldozatainak” felirattal – jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A megemlékezésen egy kisebb incidens történt, az egyik résztvevő többször felszólította az ATV egyik operatőrét, hogy kapcsolja ki a kamerát és esernyőjével is ráütött a készülékre. A Magyar Gárda tagjai azonnal odamentek és lecsillapították a kedélyeket.

A rendezvény délután három óra körül ért véget.