OKTÓBER 23 – Újabb előállítások a fővárosban

Újabb öt ember állítottak elő a rendőrök csütörtökön Budapesten, egyiküket azért, mert tiltott önkényuralmi jelkép volt nála. Velük együtt már összesen 9 embert vittek be különféle okokból a rendőrkapitányságra, három ellen pedig feljelentést tettek. Budapest rendőrfőkapitánya szerdától rendelt el fokozott ellenőrzést a fővárosban.

Délután három óra körül az Árpád hídi buszpályaudvaron igazoltattak a rendőrök valakit és kiderült, hogy tiltott önkényuralmi jelkép volt nála. A közeli Váci úton is megállítottak két embert, őket pedig azért vitték be a rendőrségre, mert feltehetően kábítószer volt náluk. A fokozott ellenőrzés eredményeképp két körözöttet is sikerült elfogni az Oktogonon és a Deák téren, egyiküket csalás, míg a másikat garázdaság miatt keresték.

Velük együtt már összesen 9 embert állítottak elő városszerte. Korábban az Újköztemetőből vittek el egy embert, mert gázirasztó fegyvert és lőszert találtak nála, a belvárosból pedig egy másikat, mert egy kifent tőrt tartott magánál. Kést és gázspray-t is találtak már az egyenruhások a Nyugati téren két embernél.

Három szabálysértési feljelentést is tettek már az egyenruhások gyülekezési joggal való visszaélés miatt, amiért hárman a Kossuth téren a központi ünnepségek közelében “demonstrációs jelleggel gyülekeztek”.

Budapest rendőrfőkapitánya szerdától rendelt el fokozott ellenőrzést Budapesten, ez azt jelenti, hogy az egyenruhások bárkit igazoltatnak és átvizsgálhatják a gyanúsnak tűnő emberek ruháit és autóit.