OKTÓBER 23 – Eddig 12 embert állítottak elő a rendőrök

Újabb három embert állítottak elő a rendőrök csütörtök délután Budapesten. Velük együtt már összesen 12 embert vittek be különféle okokból a rendőrkapitányságokra, három ellen pedig feljelentést tettek. Budapest rendőrfőkapitánya szerdától rendelt el fokozott ellenőrzést a fővárosban

Az újabb három embert a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt állították elő, egyiküket a Szondi utcából, míg a többieket az Andrássy út környékéről.

Velük együtt már összesen 12 embert állítottak elő városszerte. Korábban tiltott önkényuralmi jelkép miatt fogtak el egy embert, míg másik kettőt feltehetően kábítószer-birtoklás miatt állítottak elő. A fokozott ellenőrzés eredményeképp két körözöttet is sikerült elfogni az Oktogonon és a Deák téren, egyiküket csalás, míg a másikat garázdaság miatt keresték.
Délelőtt az Újköztemetőből vittek el egy embert, mert gázriasztó fegyvert és lőszert találtak nála, a belvárosból pedig egy másikat, mert egy kifent tőrt tartott magánál. Kést és gázspray-t is találtak már az egyenruhások a Nyugati téren két embernél.

Eddig három szabálysértési feljelentést tettek az egyenruhások a gyülekezési joggal való visszaélés miatt, amiért hárman a Kossuth téren a központi ünnepségek közelében “demonstrációs jelleggel gyülekeztek”.

Budapest rendőrfőkapitánya szerdától rendelt el fokozott ellenőrzést Budapesten, ez azt jelenti, hogy az egyenruhások bárkit igazoltatnak és átvizsgálhatják a gyanúsnak tűnő emberek ruháit és autóit.