OKTÓBER 23 – 14 előállítás a fővárosban, ám komolyabb rendbontás eddig nem volt

A rendőrök csütörtök délután a Szív utca és az Andrássy út sarkáról is előállítottak egy embert, mert egy benzinnel teli kanna volt nála. Országszerte eddig 15 embert állítottak elő, de komolyabb rendbontás este 7 óráig nem történt.

A BRFK csütörtök délelőtt 236 autót szállítottak el a rendezvények helyszíneiről. A járművek tulajdonosai a forgalomirányító központban érdeklődhetnek – mondta a Független Hírügynökségnek a BRFK szóvivője. Tafferner Éva hozzátette: a fővárosban eddig 14 embert állítottak elő, elsősorban a közbiztonságot veszélyeztető eszközeik miatt. Az előállítottaknál szúró-, vágóeszközöket, hosszúpengéjű késeket, gázspray-ket és gázfegyvereket találtak.

Debrecenben, az Egyetem téren 12 óra körüli időben egy nő hangoskodásával megzavarta az ünnepi műsort. Miután személyazonosságát a helyszínen lévő rendőrök nem tudták megállapítani, ezért előállították. A fővárosi Váci út környékén pedig szintén egy nőt állítottak elő, miután ököllel ráütött egy szolgálati gépjárműre.

Korábban három embert a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt állították elő, egyiküket a Szondi utcából, míg a többieket az Andrássy út környékéről. Ezt megelőzően tiltott önkényuralmi jelkép miatt fogtak el egy embert, míg másik kettőt feltehetően kábítószer-birtoklás miatt állítottak elő. A fokozott ellenőrzés eredményeképp két körözöttet is sikerült elfogni az Oktogonon és a Deák téren, egyiküket csalás, míg a másikat garázdaság miatt keresték. Délelőtt az Újköztemetőből vittek el egy embert, mert gázriasztó fegyvert és lőszert találtak nála, a belvárosból pedig egy másikat, mert egy kifent tőrt tartott magánál. Kést és gázspray-t is találtak már az egyenruhások a Nyugati téren két embernél.

Eddig három szabálysértési feljelentést tettek az egyenruhások a gyülekezési joggal való visszaélés miatt, amiért hárman a Kossuth téren a központi ünnepségek közelében “demonstrációs jelleggel gyülekeztek”.

Budapest rendőrfőkapitánya szerdától rendelt el fokozott ellenőrzést Budapesten, ez azt jelenti, hogy az egyenruhások bárkit igazoltatnak és átvizsgálhatják a gyanúsnak tűnő emberek ruháit és autóit.Sporthírek