Oktatáskutató intézet: időben elkészülnek a 12. évfolyamos történelemtankönyvek

Budapest – A 12. évfolyamos történelemtankönyvek az előzetes terveknek megfelelő ütemben készülnek és jutnak el a pedagógusokhoz – közölte az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) hétfőn közleményben az MTI-vel.

Azt írták, két – a 2012 óta felmenő rendszerben bevezetett Nemzeti alaptantervnek megfelelő – 12. évfolyamos történelemtankönyvet is készítettek, melyeket a pedagógusok az áprilisi tankönyvrendelési időszakban már megismerhettek az intézet tájékoztató napjain, és a bemutatók prezentációi az OFI honlapján azóta is elérhetők.

Közlésük szerint “ahogyan a tankönyvellátás rendszerének átalakítása előtt is jellemzően történt”, az új tankönyvek augusztus hónapban jelennek meg. A tankönyvek nyomdai gyártása július 31-ig tart, ezt követően szállítja ki a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) az intézményekbe és szintén augusztusban válik megvásárolhatóvá a tankönyvboltokban és a KELLO-pontokon.

Emlékeztettek arra is, hogy a Nat és a kerettantervek – melyek felmenő rendszerben kerültek bevezetésre – 2012 óta ismertek, tehát a pedagógusok az elmúlt négy évben már megismerték az új követelményeket. Azt, hogy mit kell tanítaniuk a pedagógusoknak, a Nat és a kerettantervek határozzák meg, nem a tankönyvek – írták.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s