Friss hírek

2009.08.27. 06:16

Szombaton temetik Ted Kennedy szenátort

<p>Szombaton helyezik végsõ nyugalomra testvérei mellett, az arlingtoni nemzeti temetõben Edward Kennedy szenátort. A kedd este elhunyt demokrata politikustól elõtte szûk körû gyászmisén búcsúzik a családja Bostonban.</p>

A bostoni szertartáson a család közleménye szerint Barack Obama amerikai elnök is beszédet mond, aki korábban barátjának és mentorának nevezte Ted Kennedyt. Obama ezután visszautazik Martha s Vineyardra, ahol családjával együtt nyári szabadságát tölti, és várhatóan nem vesz részt az arlingtoni búcsúztatáson.

Kennedy szenátor holtteste elõtt pénteken róhatják le az amerikaiak kegyeletüket a bostoni John Fitzgerald Kennedy könyvtárban. A szenátort ezután szállítják Arlingtonba, ahol fivérei, John és Robert Kennedy mellett helyezik vésõ nyugalomra.

Edward Kennedy kedd este vesztette életét a Massachusetts állambeli Hyannis Portban lévõ otthonában. A szenátornál 2008 májusában agydaganatot diagnosztizáltak. A legfiatalabb Kennedy-fivér 77 éves volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!