Magyarország

2011.04.16. 12:25

Egyenruhások demonstrációja - Füstbombák és nyitott tűzcsapok az Andrássy úton

<p>Színes füstbombákat dobáltak és tűzcsapokat nyitottak ki a demonstráló tűzoltók az Andrássy úton.</p>

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója elmondta: a menet végén vonuló tűzoltók dobálták a színes pirotechnikai elemeket, ők voltak azok is, akik több tűzcsapot kinyitottak. Minden csapot nem sikerült megnyitni, több helyen ugyanis a rendőrök megakadályozták ezt. Atrocitás nem történt, a tűzoltók engedelmeskedtek a rendőrök felszólításának. A menet délután fél egykor hagyta el az Oktogont.


Mint ismert, tizenegy óra után néhány perccel indultak el a demonstrálók a Hősök teréről a Kossuth tér felé. A több ezer egyenruhás egyebek mellett kiszámítható életpályát, változatlan nyugdíjfeltételeket, fizetett túlórát és korszerű védő- és munkaeszközöket követel. A demonstrálók az Andrássy, Bajcsy Zsilinszky úton és Alkotmány utcán át mennek a Kossuth térre.

A menetben a rendőrök vonulnak elöl, őket a polgári védelmisek, a katonák, a vámosok és a tűzoltók követik. A menetoszlop elején teherautó megy, amely induló zenét sugároz, és ötpercenként beolvassa a tiltakozók követeléseit. A szakszervezeti tagok egyenpólókban, illetve mellényekben vannak, egyenruhát senki nem visel.

Az érdekképviseletek a hét minden napján tiltakoztak a Kossuth téren, hétfőn a rendőrök, kedden a vámosok, szerdán a katonák, csütörtökön a börtönőrök, pénteken pedig a tűzoltók tartottak figyelemfelkeltő demonstrációt. A szombati megmozduláson mindannyian részt vesznek, és 24 órán keresztül demonstrálnak majd a Kossuth téren. A tervek szerint a tüntetéssorozatot addig folytatják, míg a kormánnyal megállapodást nem kötnek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!